ЗВІТ депутата Дніпропетровської обласної ради VIII скликання КОШЛЯКА Михайла Анатолійовича за 2022 рік

Опубликовано slavkin - чт, 12/29/2022 - 17:47
Кошляк

Я, Кошляк Михайло Анатолійович – голова постійної комісії Дніпропетровської обласної ради з питань сім’ї, молоді та спорту, депутатська група «За Україну! За Дніпропетровщину!», звітую про свою депутатську діяльність за 2022 рік перед своїми виборцями та всіма мешканцями Дніпропетровської області.

команда
У своїй депутатській діяльності керуюсь Конституцією України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад», «Про звернення громадян», Регламентом роботи обласної ради та іншими нормативно-правовими актами, що визначають діяльність депутатів у раді.
Моя діяльність як депутата Дніпропетровської обласної ради спрямована на захист інтересів жителів Дніпропетровщини та виконання доручень виборців у межах депутатських повноважень.
У своїй депутатській роботі прагну бути відкритим до спілкування та гідно представляти людей, які віддали за мене свої голоси й довірили представляти їх інтереси в головному органі місцевого самоврядування Дніпропетровщини. Головним у роботі депутата вважаю – тримати дане слово. Тож намагаюся не відступати від своїх переконань.

руководит
Протягом звітного періоду брав участь у всіх 5 пленарних засіданнях сесій обласної ради. 
Провів 5 засідань комісій, на яких розглянуто 17 питань. На розгляд сесій винесено 6 проєктів рішень, а саме:
1. Про внесення змін до рішення обласної ради від 03 грудня 2021 року №154-9/VIII «Про регіональну цільову соціальну програму «Молодь Дніпропетровщини» на 2022–2026 роки».
2. Про Регіональну цільову соціальну програму розвитку сімейної та гендерної політики у Дніпропетровській області на 2023–2027 роки.
3. Про зняття з контролю рішення обласної ради від 03 лютого 2012 року №239-11/VI «Про регіональну цільову соціальну програму «Молодь Дніпропетровщини» на 2012–2021 роки» (зі змінами).
4. Про внесення змін до рішення обласної ради від 28 липня 2022 року №194-12/VIII «Про Регіональну комплексну програму профілактики залежностей та їх соціальних наслідків серед дітей у Дніпропетровській області на 2022 – 2026 роки». 
5. Про Регіональну цільову соціальну програму національно-патріотичного виховання на 2023–2027 роки.
6. Про внесення змін до рішення обласної ради від 03 грудня 2021 року №154-9/VIII «Про регіональну цільову соціальну програму «Молодь Дніпропетровщини» на 2022–2026 роки».
Також, як голова постійної комісії з питань сім’ї, молоді та спорту ініціював звернення депутатів Дніпропетровської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» стосовно спортсменів - кандидатів та членів Олімпійських збірних команд України, щоб вони мали пільги при вступу до будь-яких вищих навчальних закладів України.

кубок
Вважаю, що за цей рік зміг допомогти із вирішенням не лише персональних проблем тих, хто до мене звертався особисто, а й брав участь у розв’язанні глобальних, соціальних негараздів та проблем на різних рівнях.
Далі – про конкретні результати моєї діяльності.
У рамках діяльності Координаційної ради з протидії поширенню наркоманії серед неповнолітніх, розроблено та затверджено на сесії обласної ради першу в Україні регіональну комплексну програму профілактики залежностей та їх соціальних наслідків серед дітей у Дніпропетровській області на 2022–2026 роки. Дякую депутатському корпусу, що підтримали мою ініціативу.

с нариками
Для цього ми провели колосальну роботу:
- ініціювали створення обласної Координації ради з протидії поширенню наркоманії серед неповнолітніх, до роботи в якій залучили депутатів, правоохоронців, освітян, медиків, громадськість;
- провели виїзні засідання у всіх семи районах області за участю представників усіх громад;
- організували профілактичні бесіди з учнями загальноосвітніх шкіл, вихованцями ПТУ, технікумів та коледжів;
- розробили алгоритм дій усіх служб при виявленні дитини у стані наркотичного сп’яніння та багато іншого.
За результатами цих дій розробили унікальну для України масштабну регіональну комплексну програму, аналогів якої немає в жодному з регіонів.

Зважаючи на те, що країна не має Державної стратегії боротьби з наркоманією, а термін дії попередньої Державної програми завершився у 2020 році, Дніпропетровщина може стати пілотним регіоном, де проводитиметься реальна боротьба із цією проблемою. Програма допоможе врятувати життя і здоров’я тисяч юних жителів області.
Також, особисто, без залучення бюджетних коштів, надав допомогу в облаштуванні сучасного та комфортного кабінету психологічного розвантаження для пацієнтів одного з відділень Дніпропетровської обласної багатопрофільної лікарні з надання психіатричної допомоги. Організовано проведення циклу тематичних зустрічей та груп психо-соціальної підтримки залежним людям для попередження поширення наркоманії серед дітей та молоді. Здорові діти – здорова нація!
Передусім зазначу: як голова постійної комісії з питань сім’ї, молоді та спорту найбільшу увагу в своїй депутатській діяльності приділяю саме охороні здоров’я, соціальному захисту населення, дитинству, розвитку молоді та спорту.

дзюдоисты
Оскільки сам маю певні спортивні досягнення, душею вболіваю за спортивну молодь, тому часто долучаюсь у якості мецената з питань проведення різного роду спортивних турнірів, змагань, сприяю відкриттю нових секцій.
При моєму сприянні, без залучення бюджетних коштів, вирішено наступні питання:
- покращення матеріально-технічної бази Комунальний заклад «Дитячо-юнацька спортивна школа №1» Кам’янської міської ради, придбання спортивного обладнання та інвентаря для тренувань;
- покращення матеріально-технічної бази КЗ БДТ, придбання спортивного інвентаря для змагань і тренувань з пауерліфтингу;
- допоміг Федерації Айкідо Айкікай «Сакура» м.Кам’янське в придбанні нагородної атрибутики  для проведення відкритих змагань, виділені кошти на придбання турників, матів та акумуляторних ламп;
- долучився до відновлення спортивного залу дитячо-юнацької спортивної школи у Зеленодольську. Школа постраждала від ворожих обстрілів, допоміг з відновленням споруди, де знаходиться зала для ігрових видів спорту, встановлено склопакети.

нет нарко
Також у цьому році продовжуюі надалі розвивати тогорічний соціальний проєкт «Скажи наркотикам: «НІ».Обери спорт», головна мета якого – здоровий спосіб життя та спортивна наснага підростаючого покоління.
Оскільки являюсь Президентом федерації дзюдо України, то не з чуток знаю про всі нинішні проблеми наших спортсменів.Зараз, як ніколи, необхідно створити належні та безпечні умови тренувань.
Після повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну, за мого сприяння 630 юних спортсменів-дзюдоїстів разом з тренерами було евакуйовано до Румунії, Німеччини, Хорватії та Угорщини. Діти будуть знаходитись та проводити тренування в країнах Європи до закінчення війни. Спорт повинен бути безпечним!
Вважаю, що мовчання російських та білоруських спортсменів та тренерів підтримує війну проти України та вбиває тисячі Українських громадян. Тому, після публікації на офіційному сайті Міжнародної федерації дзюдо інформації про те, що на найближчий турнір Grand Slam в Улан-Баторі будуть допущені російські дзюдоїсти, Федерація дзюдо України від мого імені надіслала офіційний лист-звернення Президенту IJF Маріусу Візеру та Президенту Європейського союзу дзюдо (EJU) Отто Кнайтінгеру, щодо незгоди з даним рішенням та повідомила, що у разі його ухвалення національна збірна України з дзюдо відмовиться від участі у турнірах під егідою IJF.

награды
Також Федерація дзюдо України надіслала відкритого листа до більш ніж 100 національних федерацій дзюдо, що супроводжувалися фото і відео-матеріалами, які є красномовним поясненням того, чому російські дзюдоїсти не повинні брати участь в змаганнях в нейтральному статусі.
Також Президент Міжнародної федерації дзюдо (IJF) пан Маріус Візер та Президент Європейського союзу дзюдо (EJU) пан Ласло Тот отримали запрошення від Федерації дзюдо України та від мене особисто відвідати Україну з метою ознайомлення керівників європейського та світового дзюдо з інфраструктурою українського дзюдо, зокрема, з базами, де проводить навчально-тренувальний процес національна збірна команда України.
21 вересня 2022 року Виконавчий комітет Міжнародної федерації дзюдо прийняв рішення: враховуючи міжнародні поточні обставини та з метою забезпечення захисту всіх спортсменів у спорті дзюдо, не допустити участі спортсменів із Росії та Білорусі у міжнародних змаганнях з дзюдо до січня 2023 року.
Отже, українські дзюдоїсти поїхали на Чемпіонат світу до Ташкента і по праву були серед спортсменів 85 країн світу. Вдячний колегам за розуміння та підтримку у нашій боротьбі за збереження справедливості та людських цінностей!
Окрім здорової нації нам ще необхідна освічена нація.
З освітянами нас об’єднує одна головна мета - допомагати молоді пізнати навколишній світ, здобути необхідні знання, проявити таланти і обрати вірний життєвий шлях.Тому, при змозі всіляко допомагаю закладам освіти 
та дошкільним навчальним закладам, підтримую талановитих дітей та молодь.

с ревой
При моєму сприянні, без залучення бюджетних коштів проведено ряд заходів: 
- поліпшена матеріально-технічна база КЗ БДТ, надана допомога в обладнанні сховища, також надана допомога в облаштуванні «Пункту незламності» розташованому у КЗ БДТ, паливо для генераторів, закуплені прожектори, світлодіодні стрічки, електрочайники, акумулятори, засоби гігієни та ін;
- поліпшена матеріально-технічна база ДНЗ «Планета дитинства», виділено кошти на обладнання релаксаційного куточку для дітлахів;
- передав департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради безпровідні навушники для медалістів, привітав дітей з закінченням школи;
- передав морозильну камеру для НВК гімназія №11.
Прийоми громадян з особистих питань – ще один напрямок моєї депутатської роботи, що прямо пов’язаний із виборцями. Таку форму вважаю для себе пріоритетною. Безпосередньо на виборчому окрузі в звітному періоді проведено 12 запланованих прийомів громадян, на 5 був особисто, 7 проведено помічниками. Додатково було проведено 2 позапланових прийоми. Також завжди відкритий до спілкування з громадянами через соціальні мережі або своїх помічників. 
Під час прямого спілкування розглядалися індивідуальні звернення, що стосувалися питань медичної допомоги, житлових питань, соціального захисту та ін. На протязі звітного періоду до мене зверталися за допомогою як пересічні громадяни, так і керівники територіальних громад, керівники комунальних установ, освітяни, представники спорту, представники громадських організацій, військовослужбовці, волонтери та переміщені особи. Усі заяви були розглянуто та опрацьовано. Взагалі протягом звітного періоду до мене поступило 249 заяв, 238 з яких вирішено позитивно, інші питання потребують детального вивчення та значно більше часу на виконання.

дед
750 тисяч грн, що цього річ були виділені на виконання депутатських повноважень, направлені виключно на допомогу людям, які потребують лікування або оперативного втручання. Працюємо, аби максимально розв’язати всі питання, з якими до нас звертаються громадяни.
Війна стала справжнім викликом для сфери соціального захисту України. Особливо вона зачепила найбільш вразливі категорії населення.

с детьми
На території округу, за яким я закріплений, мешкає багато людей похилого віку та дітей. Протягом звітного періоду підтримував стареньких, багатодітні сім’ї, сім’ї та установи, які мають дітей з обмеженими можливостями, благодійними наборами. 
Спілкуюсь та тримаю зв’язок з місцевими громадськими організаціями, які представляють інтереси цих людей, тому знаю нагальні потреби. Пріоритетними для себе вважаю питання, які стосуються дітей – вони майбутнє нашої країни. Тому часто допомагаю з коштами на ремонт, необхідне обладнання і приладдя закладам освіти та дошкільним навчальним закладам. Також від себе особисто вітаю дітлахів шкіл та садочків зі святами.
Наприкінці розповім про ще один вектор своєї діяльності. За моєї ініціативи та підтримки у перші дні війни було організовано соціальний гуманітарний штаб, який розташувався на лівобережжі Кам’янського у КЗ «Будинок дитячої творчості».

у карты
Штаб спрямував свою діяльність на допомогу військовослужбовцям, переміщеним особам, соціально-незахищеним та малозабезпеченим верствам населення. Протягом року наш соціальний штаб надавав допомогу не тільки кам’янчанам, поміч отримували мешканці Кам’янського району, Дніпра та Дніпропетровської області, Нікополя, Харківської, Миколаївської, Одеської, Київської, Донецької та Луганської областей. Також системна допомога була надана адміністрації с.Миколаївка, де вже в перший місяць війни в місцевому дитячому садочку та гімназії почали приймати людей з зони активних бойових дій. У найважчі часи під дахом місцевих навчального та дошкільного закладів нараховувалось до 170 переселенців.

в совете
За зверненням старостату допоміг з облаштуванням приміщень та душових для ТПО, надано холодильні камери, меблі, матраци та ін. Також протягом всього перебування ТПО надавалася системна допомога продуктами харчування. Аналогічна допомога продуктами харчування надавалася адміністрації Затишнянського ОТГ, хоспісу для переміщених осіб м. Дніпро та переміщеним особам, перебуваючим в Нікопольському районі с.Покровське.
Відреагував на звернення та підтримав ініціативу працівників Миколаївської гімназії щодо надання продуктів для виготовлення тушонки, напівфабрикатів та випічки для ЗСУ, НГУ, УДА, ПВО та тероборони. Завдяки чому на протязі 6 місяців працівниками освіти та переміщеними особами,перебуваючими у закладі, було виготовлено та передано волонтерам і військовослужбовцям більш ніж 1500 банок курячої тушонки, більш ніж 40000 пиріжків та 1100 кг напівфабрикатів.

вояки
За період праці соціального штабу придбано, зібрано та роздано більш 50 т продуктів харчування – овочі, фрукти, крупи, макаронні вироби, олія, борошно, яйця, м’ясні та рибні продукти, консерви, продукти швидкого приготування, молоко та солодощі для дітей. Завдяки долученню до роботи штабу бізнесу, пекарів, фермерських господарств, співпраці з громадськими організаціями та благодійними фондами роздано продуктів харчування на орієнтовну суму - 3.640.000 грн, роздано 1500 памперсів, а також інших засобів гігієни на орієнтовну суму - 675.000 грн, а також 16.000 батонів соціального хлібу на орієнтовну суму - 160.000 грн.
Протягом року наш штаб вів та веде зараз системну роботу, завдяки чому тисячі людей отримали і отримують необхідну для них допомогу.
І це не тільки допомога продуктами харчування:
- 350 матраців було передано переміщеним особам та НГУ, також 150 матраців було надано УДА та ЗСУ;
- придбані комплекти рацій для НГУ;
- гуманітарна допомога медичними препаратами для ЗСУ передана волонтерам Одеської області, також надана допомога до Харківської області, Роганівське ОТГ, для відділення швидкої допомоги пораненим хлопцям ЗСУ;
- надані акумулятори для УДА;
- надані садові сітки для в’язання маскувальних сіток та тканина для пошиву балаклав воїнам ЗСУ, «Волошка», гімназія №11;
- для обладнання блок-постів придбано 400 м кабелю, та передано теробороні Кам’янського - 2500 одиниць білизни надано установам та видано особисто переміщеним особам
- протягом року волонтерами нашого штабу надавалася цільова допомога сім’ям, які були вимушені залишити свої домівки у Маріуполі, Харкові, Чернігові, Нікополі та інших населених пунктах;
- надавалася гуманітарна допомога людям, що знаходяться на звільнених територіях;
- кожну неділю волонтерами штабу формувалися та відправлялися посилки для різних підрозділів ЗСУ на передову у гарячі точки нашої країни
Особисто допоміг хлопцям з ЗСУ з придбанням кількох автівок, ремонтом авто та необхідним приладдям: телефони, планшети, тактичні навушники, рації та ін. Також відправив до госпіталя необхідні речі, які зроблять комфортним одужання наших військових.

Протягом усього звітного періоду установи, в яких знаходяться або обслуговуються незахищені громадяни, - в центрі особливої уваги нашого соціального штабу.
Якщо казати про Кам’янське, то допомогу від нашого штабу отримали:
- центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), пр. Василя Стуса, 10/12;
- Комунальний заклад «Центр надання соціальних послуг» Кам’янської міської ради, проспект Свободи, буд.36;
- Територіальний центр соціального обслуговування населення, вул. Освітня, 22;
- Модульне містечко для переміщених осіб, бул. Героїв.
Надані продукти волонтерам для «Соціальних столових» на базі місцевих закладів освіти де харчувались переміщені особи, а саме:
- Комунальний заклад «Середня загальноосвітня школа №25»;
- Комунальний заклад «Ліцей №20 ім.О.І.Стовби»;
- Комунальний заклад «Ліцей №21»Кам’янської міської ради;
- НВК №3Кам’янської міської ради.

Допомогу продуктами харчування від нашого соціального штабу отримали заклади освіти, які готують гаряче харчування для блок-постів, військової адміністрації та виготовляють випічку для ЗСУ:
- комунальний заклад "Навчально-виховний комплекс «Гімназія №11»;
- Комунальний заклад «Ліцей інформаційних технологій №2» Кам’янської міської ради;
- НВК №25 «Волошка»;
- Комунальний заклад «Дошкільний навчальний заклад (ясла - садок) №3 «Планета дитинства» Кам’янської міської ради.
- також підтримка від нашого штабу була надана пораненим військовим, які перебувають на лікуванні у лікарні швидкої допомоги Кам’янського.
Хочу подякувати усім, хто долучився до роботи штабу!
За цей рік наша команда продемонструвала свою єдність. Продовжую працювати над виконанням своїх депутатських повноважень та вирішенням питань, з якими до мене звертаються люди.
Кожен на своєму місці робить все для Перемоги.

Депутат Дніпропетровської обласної ради Михайло КОШЛЯК.