На Дніпропетровщині виставили на аукціон 7 об’єктів приватизації

Надіслав: ilona , дата: чт, 12/07/2023 - 16:18
п

На Дніпропетровщині виставили на електронні торги 7 обєктів малої приватизації. Про це повідомила начальниця Регіонального відділення Фонду держмайна України по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях Ганна  Камлик. 

Цьогоріч вже 26 державних об’єктів отримали нових власників: у Дніпрі, Кривому Розі, Пятихатках, Солоному. Майже 100 млн гривень надійшло до державного бюджету від приватизації об’єктів, розташованих у регіоні. Принципи відкритості за якими працює Фонд дають можливість розширити коло потенційних інвесторів. 

«Ми зацікавлені, щоб кожен громадянин мав змогу обрати свій об᾽єкт та інвестувати кошти в розвиток своєї справи, громади та країни. Кожен приватизований державний актив може стати точкою зростання для бізнесу і регіонального розвиткуКожна гривня, вкладена у приватизацію зміцнює економічний тил України і робить внесок у забезпечення соціальної                стабільності», – зазначила Ганна Камлик.

Ще 7 об’єктів  виставили на електронні торги. Серед них – єдиний майновий комплекс підприємства «Криворізький експертно-технічний центр Держпраці» у Кривому Розі та державний пакет акцій акціонерного товариства «Іста-центр» у Дніпрі.

Шукаютьнових власників нерухомості у Новомосковському районі, Вісильківці та Царичанці.

Перелік об’єктів, які можна приватизувати в регіоні – у відкритому доступі. Там пакети акцій, держпідприємства, об’єкти соціальної сфери, нежитлові приміщення, недобудови. Виставляється на торги нерухомість, яка може зацікавити малий та середній бізнес. Окрім стратегічно важливих об’єктів.

 

Процедура торгів проходить на платформі електронних аукціонів Прозорро.Продажі.