На Дніпропетровщині зупиняється ще один промисловий гігант

Надіслав: slavkin1 , дата: ср, 11/01/2023 - 16:52
гзк

Вслід за Марганецьким Покровський гірничо-збагачувальний комбінат (Покровський ГЗК) призупиняє свою основну діяльність з видобутку руди й випуску концентрату. Про це йшлося на зустрічі голови правління комбінату Сергія Шуваєва та технічного директора Віктора Бондарця з профспілковими активістами.
Зустріч була присвячена розвінчанню декількох міфів про підприємство, зокрема його повне закриття та звільнення персоналу. Як зазначили керівники комбінату, Покровський ГЗК насправді призупиняє діяльність для накопичення запасів товарно-матеріальних цінностей (ТМЦ) та проведення ремонтних робіт.
«Наразі відбувається певна реорганізація роботи із залученням максимальної кількості людей для охорони об’єктів підприємства та відповідно – проведення ремонтних робіт, перевезення та відвантаження із залученням техніки. На робочі місця людей, як і раніше, доставлятимуть автобусами підприємства», – йдеться у повідомленні.
Персонал підприємства буде задіяний на виконанні послуг для замовників. Зокрема, це працівники електроремонтного, ремонтно-механічного, ремонтно-будівельного, залізничного та автотранспортного цехів, а також центральної енерголабораторії. В роботі залишаються водовідливи та співробітники, які їх обслуговують.
В умовах низької завантаженості комбінат планує займатись відвантаженням та розбором брухту, який можна реалізувати. Окрім того, на підприємстві є ТМЦ, котрі роками накопичувались на складах, а у виробництві так і не знадобились.
«Наразі вже провели його глибокий аналіз, тепер відповідні служби шукають шляхи збуту. Зараз на цьому сконцентрована велика увага спеціалістів підприємства, бо виникає додаткова можливість заробити кошти на зарплату трудовому колективу та інші ресурси, необхідні для роботи комбінату», – додав керівник підприємства.
Серед основних проблем, які впливають на роботу комбінату є економічний спад в частині попиту і вартості продукції, що містить марганець.
«Хочу сказати, що ми з вами зараз переживаємо дуже важкі часи. У першу чергу вони пов’язані з війною, яка вже другий рік поспіль точиться на території нашої держави. Вона і несе за собою всі негаразди, у тому числі й економічні, які наразі спіткали наше підприємство та феросплавні заводи, що є основними споживачами продукції Покровського ГЗК», – коментує Сергій Шуваєв.
За його словами у 2021 році об’єм реалізації готової продукції перевищував 1 млн т. Вже минулого року цей показник зменшився майже втричі, а в нинішньому – ще вдвічі.
Нагадаємо, що і Марганецький, і Покровський ГЗК входять в орбіту впливу нині заарештованого олігарха Ігоря Коломойського.