Підприємство колишнього власника ДМК нікому не потрібне

Надіслав: slavkin1 , дата: ср, 10/25/2023 - 17:39
дтз

Аукціон із продажу ПАТ «Дніпропетровський трубний завод», який входить до групи «Індустріальний союз Донбасу», однієї з найбільших корпорацій України, не відбувся. Про це Mind стало відомо з даних на сайті «Prozorro.Продажі».
ПАТ «Дніпропетровський трубний завод» спеціалізувався на виробництві безшовних й електрозварювальних труб круглого та профільного перерізу з вуглецевих і низьколегованих сталей.
Труби ДТЗ використовуються переважно в будівництві.
Підприємство різко знизило обсяги виробництва після 2011 року через труднощі з постачанням сировини у зв'язку з браком оборотних коштів. Чисельність персоналу на 2017 рік становила 1192 людей.
Завод, за даними Youcontrol, знаходиться у стані припинення.
Виробнича діяльність на Дніпропетровському трубному заводі 2021 року не велася, підприємство не випустило жодної тонни трубної продукції. У 2022 році підприємство почали різати на металолом.
Можливість відновлення виробництва в найближчому майбутньому є малоймовірною.
«На ДТП продовжують зрізати трубопрокатні стани: обладнання вивозять машини з польськими номерами, демонтажем займаються якісь російські підрядники», – повідомило джерело.
У вересні 2021 року ДТП було визнано банкрутом за рішенням Господарського суду Дніпропетровської області. За даними Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, ПАТ «Дніпропетровський трубний завод» знаходиться у процесі ліквідації.
У 2021 році суд відкрив справу про банкрутство корпорації «Індустріальний союз Донбасу».