У Кам’янському згадали про лихі 90-ті - фото

Надіслав: slavkin1 , дата: нд, 11/05/2023 - 15:33
оголошення

Схоже, у деяких людей є певна проблема з готівкою. І українці поступово повертаються до натурального обміну, так званого бартеру, коли за відсутністю грошей, вони готові розрахуватися за продукти харчування або якісь і їм речі іншими речами, якими вони володіють.
Одним із свідчень цього явища є оголошення, яке потрапило на очі нашому журналістові у Кам’янському. Його автору, як видно, конче потрібен мед. Проте, судячи з усього, грошей, щоб придбати цей продукт бджолярства, у нього наразі немає. Тому  він пропонує у якості оплати речі. Чесно кажучи, навряд чи хтось зацікавиться полички з книгами, лезами для гоління та рослиною з підвіконня. Можна тільки уявити в яких умовах живе ця людина, якщо це найцінніше, що у неї є, і щиро їй поспівчувати.
Нагадаємо, бартер процвітав у далекі 90-ті роки, коли через брак наявних коштів не лише окремі громадяни, а й цілі підприємства розраховувались між собою різними товарами. Доходило навіть до того, що й зарплатню видавали не грошима, а речами, продуктами та послугами. Так, на ДМК місяцями не платили гроші, але в рахунок зарплатні пропонували труни, надгробні пам’ятники та послуги похоронного бюро. А у «Міськводоканалі» замість грошей видавали м’ясо з підсобного господарства, цукор і інші продукти харчування. Схоже, ми погано вчимо нашу історію, тому вона вимушена повторюватись…