Її величність Скрипка – на оновленій сцені Кам’янського. Фото

Надіслав: slavkin1 , дата: сб, 10/28/2023 - 18:29
Володін

Остання субота жовтня відзначилась у нашому місті не тільки сильним вітром. 28 жовтня на Малій сцені Театру ім. Лесі Українки  відбувся перший концерт з циклу шести концертних програм оркестру і солістів театру «Її величність Скрипка».
Символічно, що саме в будівлі колишнього музею ДМК було поновлено суботній музичний абонемент. Сама споруда – унікальна, зі своєю історією, але протягом багатьох років вражала не тільки чудовою архітектурою та ліпниною, а й занедбаністю. І стискалося серце від того, в якому стані був концертний зал, з його прекрасною акустикою та величчю. Тепер, після реставрації та ремонту, все наче отримало друге життя, задихало  й ожило.

виставка

У фойє – виставка картин вихованців дитячої художньої школи ім. І. Г. Першудчева, відкрилась роздягальня, працює буфет.

буфет

Все дуже затишно й вишукано водночас. Добре, що збереглися залізні гвинтові сходи на другий поверх – справжня родзинка цієї споруди.

зал

Зал – урочистий та ошатний, мимоволі завмираєш на порозі, щоб краще все роздивитися, перш ніж увійти. Саме в такому залі й треба слухати прекрасну, живу музику, тим більше, що на сцені – професіонали під керуванням нового головного диригента  Івана Селищева. 
Присутні мали можливість почути класичні та сучасні твори у виконанні заслуженого артиста України  Олександра Володіна, музикантів оркестру та вихованців музичних шкіл нашого міста. Приємно, що зал був повний, а головними глядачами були діти.

гра

Ведучі концерту Євгенія Футинець та Руслан Таран вправно взаємодіяли з такою аудиторією, були жарти та загадки, на які публіка жваво реагувала. Протягом години прозвучали й знайомі, класичні твори, й сучасні композиції. Такий концерт – заряд позитиву та хорошого настрою, який виникає, коли відчуваєш щось справжнє, живе та щире. 
В рамках музичного абонементу ще можна буде побачити та почути: «Українську музичну палітру» (25 листопада), «Світ казок у музиці» (27 січня), «Танці народів світу» (24 лютого), «На хвилі джазу» (30 березня). А 11 травня відбудеться звітний концерт мистецьких шкіл Кам’янського. 
Тож побажаємо артистам-виконавцям у новому музичному році творчих успіхів та натхнення, а глядачам – задоволення від причетності до високого мистецтва.
Світлана Садовенко.