Кам’янчани підкорили Київ

Надіслав: slavkin1 , дата: ср, 10/04/2023 - 16:39
музики

Про це повідомили у районній військовій адміністрації.
З нагоди 20-річчя Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини в Києві пройшов фестиваль «Жива культура – Живий світ». На фестивалі були представлені елементи нематеріальної культурної спадщини, які вже включені до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО: петриківський декоративний розпис, козацькі пісні Дніпропетровщини, Косівська мальована кераміка, кримськотатарський орнамент «орьнек», а також приготування українського борщу. 
Колоритна атмосфера фестивалю в Національному музеї народної архітектури та побуту України дала змогу побачити і відчути багату українську культуру, звичаї та традиції давніх часів, а ще спробувати українські страви. Такі події сприяють зміцненню національної ідентичності та підтримки творчого потенціалу нашого народу.
Велика честь представляти елемент «Козацькі пісні Дніпропетровщини», який було внесено у 2016 році до Списку елементів нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО випала Етно-гурту “Співаночки” Кам’янського фахового музичного коледжу імені Мирослава Скорика. Ці талановиті виконавці народних пісень не залишили байдужими глядачів та інших учасників фестивалю. 
Щиро дякуємо Етно-гурту “Співаночки” Кам’янського фахового музичного коледжу імені Мирослава Скорика за неймовірні враження та бажаємо майбутніх творчих досягнень.