Померла відома акторка, зірка фільму "Діамантова рука"

Надіслав: Александр Бугаев , дата: ср, 02/14/2024 - 15:47
кіно

Померла акторка Вікторія Островська.  У відомій комедії "Діамантова рука" вона зіграла в крихітному епізоді, але запам'яталася глядачам, а її фраза "цигель-цигель, ай-лю-лю" стала крилатою. Актрисі було 85 років. 

Причина смерті невідома, пише Star Hit.

Вікторія Островська народилася в Києві 1938 року. Про її батьків відомо мало: батько був репресований, мати вийшла заміж за директора Київського цирку Давида Вольського.

У дитинстві Вікторія часто зустрічалася зі знаменитостями тих часів: співаком Леонідом Утьосовим, ілюзіоністом Емілем Кіо, артисткою цирку Іриною Бугримовою.

Вона хотіла стати балериною, але отримала важку травму голови. Вікторія закінчила Київський державний інститут театрального мистецтва імені І. Карпенка-Карого.

Після закінчення інституту Островська вирушила за розподілом до Сизранського драматичного театру, потім — до Дніпропетровського академічного театру. Потім вона вирушила до Москви, де працювала диспетчером на автобазі. Там її і помітив асистент Леоніда Гайдая, який підбирав акторів для "Діамантової руки".

Островську взяли на роль "жриці кохання" без проб. У підсумку епізод, коли Семен Горбунков (Юрій Нікулін) і Геннадій Козодоєв (Андрій Миронов) відмовляються від пропозиції, став культовим, а безглузда фраза "цигель-цигель, ай-лю-лю" — крилатою.
Після "Діамантової руки" Вікторія зіграла тільки в одному фільмі — "Старий знайомий", після чого її кар'єра в кіно була закінчена.
Вона влаштувалася в Російську державну бібліотеку, в якій пропрацювала понад 40 років. Двічі була одружена і народила сина.