У ляльковому театрі Кам’янського проводитимуть музичні концерти для молоді

Надіслав: ilona , дата: чт, 10/05/2023 - 11:54
р

4 жовтня в театрі ім. Лесі Українки відбулася дуже цікава і плідна зустріч з директорами та заступниками мистецьких шкіл міста. Нараду з керівниками цих закладів провели начальник відділу культури департаменту з гуманітарних питань Наталія Ілларіошина та директор-художній керівник театру Маргарита Кудіна.

На порядку денному – відродження циклу тематичних концертів оркестру і солістів театру для дітей і підлітків, які здобувають початкову музичну освіту.

Кілька років тому такі цикли концертів – музичні абонементи – були дуже популярні не тільки серед учнів та їх батьків. Послухати живе звучання відомих класичних і сучасних творів у виконанні професійних музикантів приходили й дорослі меломани.

Родзинка нового циклу в тому, що тепер концерти музичного абонемента проходитимуть у прекрасному щойно відновленому приміщенні колишнього Інженерного клубу (музею історії ДМК) – нинішньої Малої сцени театру, у залі, яка славиться своєю акустикою та чудовим оздобленням. Впевнені, що юних і дорослих глядачів очікує справжня естетична насолода.

Визначилися з тематикою і датами проведення концертів. Перший – «Її величність скрипка» відбудеться вже 28 жовтня, у суботу, о 12:00. У супроводі оркестру театру соло на скрипці виконуватиме відомий скрипаль-віртуоз заслужений артист України Олександр Володін.