У музеї Кам'янського відкрилася художня виставка «Барви мого міста»

Надіслав: ilona , дата: ср, 09/20/2023 - 15:57
р

16 вересня у Музеї історії міста Кам’янське відбулося урочисте відкриття виставки живопису Івана Харітонова «Барви мого міста». Ця подія об’єднала навколо себе багатьох шанувальників мистецтва, діячів культури, бізнесменів, представників владних структур.

В урочистій церемонії відкриття взяв участь міський голова Андрій Білоусов, який придбав одну з робіт, представлених на виставці. Частину коштів від проданих картин автор планує передати на підтримку ЗСУ.

Творчість Івана Харітонова до останнього часу залишалась не надто відомою для містян, незважаючи на його участь з 1996 року у численних виставках, що експонувалися поза межами міста та за кордоном, активну присутність художника в електронному інформаційному просторі. Тому виставку, представлену в музеї, можна вважати черговим кроком популяризації творчості  митця для широкого загалу.

Представлені картини переважно виконані в жанрах міського пейзажу квіткового натюрморту. Відтворюючи на полотні кам’янські види, митець використовує виразні прийоми імпресіонізму, намагаючись розкрити приховану привабливість у звичних для містян пейзажах чи квітах, й передати її глядачам. Художник використовує колір і фактуру, щоб інспірувати емоції, вловлювати природні ефекти світла, створювати настрій, додавати глибину  роботам.

І. Харітонов опанував мистецтво живої взаємодії фарб, які знаходяться в гармонії,  творять єдине ціле змісту, вписуючись в загальний контекст твору. Цю особливість творчості художника відзначена професором Ю. Мережком: «Для художника важливі: глибина уяви, відчуття кольору, багатоплановість композиції та неповторність сюжету».

Виставку живопису «Барви мого міста» можна відвідати в Музеї історії міста Кам’янське щодня, з 9 до 17 години, крім неділі. Вона демонструватиметься до 4 жовтня.