В Центральной бібліотеці Кам’янського відкрився літературний подкаст «Наосліп»

Надіслав: slavkin1 , дата: сб, 12/09/2023 - 20:20
подкаст

Відділ абонемента бібліотеки разом зі своїми читачами пропонують незвичний літературний подкаст - діалоги  про книжки, обрані наосліп. 
Як це відбувається:
Бібліотекарі два рази на місяць на власний розсуд пропонують 5 книжок з книжкового фонду бібліотеки, а дві постійні читачки – Ніна та Ангеліна наосліп обирають для обговорення лише одну. 
Перша обрана книжка "Не відпускай мене" Кацуо Ішігуро обгорювалась 9 грудня у режимі онлайн. Називалось це обговорення:«Епізод перший: Кацуо Ішігуро крізь погляд мультикультуралізму».
Про що говорили:
•    Наратив художньоготексту
•    символи та недраматичний драматизм
•    приреченість, як головна тема твору
•    ефект загадковості
Обговорювалися теми душі та творчості, обов'язку, психологічної суб’єктивності, чому неможливо зіпсувати цей твір спойлерами, чим цінний твір, окрім сюжетної лінії тощо.
Про наступні подкасти можно довідатися тут: 
https://podcasters.spotify.com/pod/show/m6sbl3i1g5g/episodes/ep-e2crkn3
Кацуо Ішіґуро (нар. 8листопада 1954 в Наґасакі, Японія) — британський письменник японського походження, лауреат Нобелівської премії з літератури 2017 року. Також Ішіґуро нагороджений премією «Віттбред» за свій другий роман «Художник хиткого світу» і Букерівською премією за «Залишок дня». Крім того, «Коли ми були сиротами» і «Не відпускай мене»,  номінувалися на Букерівську премію.

подкаст