Дніпровський олігарх виграв суд у НАБУ

Надіслав: slavkin1 , дата: ср, 11/29/2023 - 08:44
беня

Апеляційна палата ВАКС остаточно закрила провадження у справі Національного антикорупційного бюро щодо Коломойського, пославшись на "правки Лозового". Про це повідомляє Центр протидії корупції.
Зокрема, апеляційна палата скасувала заставу і закрила провадження стосовно Надії Конопкіної, яка є однією із шістьох підозрюваних у справі ПриватБанку про заволодіння 9,2 млрд грн. Також апеляційна палата закрила провадження за клопотаннями про запобіжні заходи підозрюваним у цій справі Луговому та Якименко.
Окрім того, апеляція залишила в силі рішення про закриття проваджень за клопотаннями щодо арешту майна всіх шістьох підозрюваних: Коломойського, Дубілета, Шмальченко, Лугового, Якименко та Конопкіної.
Як пише Центр протидії корупції, лише в клопотанні про арешт майна Коломойського йшлося про частки у статутному капіталі 307 юридичних осіб вартістю понад 3 млрд грн, а також майже 1000 об’єктів нерухомого майна та понад 1600 транспортних засобів та суден. Арешт на активи був потрібен для забезпечення можливої конфіскації або спецконфіскації у разі обвинувального вироку суду в майбутньому.
Проте суд не розглядав клопотання про арешти й запобіжні заходи та закрив провадження. На думку апеляції, строк розслідування у справі завершився в травні 2023 року. Такого висновку судді дійшли, пославшись на "правки Лозового".
Рішення ухвалили судді апеляції Даниїла Чорненька, Інна Калугіна та Микола Глотов. При цьому суддя Глотов кожного разу висловлював окрему думку.