Про участь Кам’янського у експериментальному проекті щодо запровадження інституту помічника ветерана

Надіслав: ilona , дата: вт, 08/01/2023 - 11:18
о

 За ініціативи Міністерства у справах ветеранів у Вінницькій, Дніпропетровській, Львівській та Миколаївській областях розпочато експериментальний проект щодо запровадження інституту помічника ветерана в системі переходу від військової служби до цивільного життя, в якому бере участь і Кам’янська міська територіальна громада.

 "Помічник ветерана" — це ініціатива, спрямована на надання підтримки та допомоги ветеранам війни, членам їх сімей, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників і Захисниць України. Основною метою проекту є полегшення їхнього повсякденного життя, забезпечення доступу до необхідних соціальних послуг та підтримки.

З метою проведення співбесід із кандидатами у помічники ветерана утворена комісія, до складу якої включені представники Міністерства у справах ветеранів, управління з питань учасників АТО обласної військової адміністрації, департаменту соціальної політики міської ради, інститутів громадянського суспільства, що представляють інтереси ветеранів, психолог.

До Мінветеранів надано дві заяви на посаду помічника ветерана по Кам’янській міській територіальній громаді, кандидатури яких розглянуті на засіданні комісії з відбору кандидатів у помічники ветерана в системі переходу від військової служби до цивільного життя, яке відбулося 27 липня 2023 року.

Основне завдання комісії – під час співбесіди у режимі реального спілкування розкрити людський потенціал майбутніх учасників проекту відповідно до критеріїв відбору кандидатів у помічники ветерана, зокрема з урахуванням рівня знання законодавства, доброчесності, емпатійності, психологічної стійкості.

Результати проведеної співбесіди із кандидатами на посаду помічника ветеранів будуть направлені в установленому порядку до Міністерства у справах ветеранів.