У Кам’янському капітально відремонтували амбулаторію №5

Надіслав: ilona , дата: пт, 05/19/2023 - 15:58
н

19 травня відбулося урочисте відкриття модернізованої за грантові кошти Уряду Німеччини амбулаторії №5 Центру надання первинної медико-санітарної допомоги №1, що на лівому березі.

В рамках проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. Покращення первинної медицини у сільській місцевості (УФСІ VII)», який фінансується Урядом Німеччини та виконується Українським фондом соціальних інвестицій, у Центрі відремонтували третій поверх. Тут було проведено ремонт приміщень, загальною площею 721,2 квадратних метра. Це заміна вікон та дверей, мереж водопостачання, водовідведення, системи опалення, освітлювального та електричного обладнання, системи вентиляції, ремонт кабінетів та санвузлів.

Також для закладу було закуплено сучасне обладнання: монітор пацієнта, 12-канальний кардіограф, тонометри, глюкометри, пульсоксиметри, інфрачервоні термометри, швидкі тести та засоби індивідуального захисту.

На урочисте відкриття завітали представники місцевої влади. Міський голова Андрій Білоусов розповів, що це вже третій подібний проект, який реалізується у нашому місті.

«Хочу подякувати Українському фонду соціальних інвестицій та Уряду Німеччини за те, що підтримують наше місто. Ми працюємо вже з 2015 року. Так, ми провели ремонтні роботи в школі №42, реконструкцію гуртожитку по проспекту Конституції, 32, сьогодні відкрили 3 поверх амбулаторії №5. І в нас ше є напрацювання по проведенню ремонту амбулаторії №7 на вулиці Сергія Слісаренко. Дякую за те, що підтримуєте наше місто, що створюєте комфортні умови для наших мешканців, гостей міста і медичних працівників», - зазначив Білоусов.

Відзначила важливість виконаного проекту і в.о. головного лікаря ЦПМСД №1 Ольга Степанова. За її словами, тепер медичні працівники будуть не тільки працювати в комфортних і сучасних умовах, а й надавати найкращі медичні послуги.

г

В оновленій амбулаторії працює 9 лікарів, лікар-терапевт денного стаціонару та 11 медсестер, які обслуговують 10 869 осіб, з яких 2 629 – діти та 104 особи – переселенці. Також тут працює денний стаціонар, розрахований на 20 ліжок та кабінет щеплень.

Загальна вартість проекту, згідно експертного звіту, становить 17,7 млн.грн. Сумаспівфінансування з міського бюджету становить 1,1 млн. грн.

н

6

н

е