В СБУ Дніпропетровської області з'явився новий керівник

Надіслав: Margarita , дата: чт, 05/02/2024 - 07:09
 Нєвєдров

У середу, 1 травня, Президент України Володимир Зеленьский провів низку кадрових змін у керівництві Служби безпеки України в регіонах. Так, нового очільника отримало й Управління СБУ у Дніпропетровській області. Ним став Дмитро Сергійович Нєвєдров.

Про це сказано в указі Президента України №259/2024, - повідомляє Інформатор.

Зміни торкнулися не тільки Дніпропетровської, а й Миколаївської, Волинської, Полтавської, Закарпатської та Кіровоградської областей. Загалом Зеленський затвердив наступні призначення:

  • Дмитро Нєвєдров з посади начальника Управління СБУ в Миколаївській області перемістився на аналогічну посаду у Дніпропетровській області;
  • Сергій Кононенко: з Кіровоградської області - у Закарпатську;
  • Іван Рудницький: з Полтавської області - у Волинську;
  • Микола Лисененко: з Волинської області - у Миколаївську.

Окрім цього, з посади було звільнено скандального начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України Іллю Вітюка.

Що відомо про нового начальника Управління СБУ у Дніпропетровській області Дмитра Нєвєдрова

23 грудня 2020 року Дмитро Нєвєдров захистив наукову дисертацію на тему оцінки впливу на довкілля в проєктах будівництва та реконструкції об’єктів критичної інфраструктури в Національному транспортному університеті.

був начальником транспортного управління у складі головного Управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України. 

з 16 січня 2021 року до 1 травня 2024 року Дмитро Нєвєдров очолював Управління СБУ у Миколаївській області (виконував обов'язки - з листопада 2020 року).

24 серпня 2022 року Володимир Зеленський присвоїв тоді ще полковнику Нєвєдрову Дмитру Сергійовичу звання бригадного генерала.