У Кам’янському пройшов тенісний турнір пам’яті Михайла Аношкіна

Надіслав: Александр Бугаев , дата: нд, 09/29/2024 - 13:27
спорт

28 вересня на тенісний кортах СК «Прометей» проходив щорічний турнір з великого тенісу, присвячений видатному кам’янчанину Михайлу Прокоповичу Аношкіну.

14 жовтня почесному громадянину та засновнику тенісної школи в тоді ще Дніпродзержинську виповнилося б 117 років. Михайло Прокопович грав в теніс до 75 років, а турнір на його честь проводиться вже 55-й раз. Протягом дня за звання кращого змагатимуться 46 любителів з Дніпра та Кам’янського.

У церемонії відкриття турніру взяли участь почесні гості: заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради, керуюча справами виконавчого комітету міської ради, онука легендарного Михайла Аношкіна, засновника СК «Прометей», Світлана Колісніченко, начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина, директор СК «Прометей», депутат ПП «Бджола» Андрій Дроговоз, президент Федерації тенісу Кам’янського Костянтин Гнідіков та головний суддя змагань Григорій Никифоров.

– Вітаю спортсменів та гостей на ювілейному, 55-му турнірі, – сказала С.Колісніченко.  – Мені, як онуці дуже приємно, що пам’ять про дідуся жива, вона несеться крізь роки, і ви кожного року берете участь в цьому турнірі. За дорученням міського голови Андрія Білоусова вітаю вас з відкриттям турніру, бажаю вам міцного здоров’я, терпіння, витримки, хай переможе найсильніший, гарного настрою та дружнього проведення часу.

Анатолій Івашина також привітав учасників та гостей турніру та з подання Федерації тенісу Кам’янського нагородив найкращих тенісистів сезону 2024 року.

Так, грамоти управління молоді та спорту міської ради за високі досягнення в тенісі отримали: Марія Кочерженко, Аріана Багбая, Анастасія Архіпова, Дар’я Андрєєва, Архіп Пікуш, Владислав Андрєєв, Ярослав Брусков, Софія Стотика, тренери Сергій Козченко і Михайло Шипунов та найдосвідченіший спортсмен та тренер Кам’янської федерації тенісу «Прометей» Григорій Никифоров.

Також Григорій Васильович отримав на пам’ять тенісну ракетку, яку подарували Михайлу Аношкіну в 1977 році.

– Був учасником першого турніру Аношкіна в далекому 1969 році, тоді мені було 22 роки, працював вже тренером, і ми з Михайлом Прокоповичем грали в турнір, де виграли, – пригадує Г.Никифоров. –  Потім багато разів вигравав з іншими партнерами і тепер проводимо вже 55-й турнір. Граємо тільки в парному розряді, бо Михайло Прокопович завжди грав у цьому розряді.

Також тренер нагадав, що юні тенісисти Кам’янського показали цьогоріч дуже хороші результати: неодноразово ставали призерами міжнародних турнірів, а в серпні Марія Кочерженко та Анна Кузнецова в складі збірної України стали чемпіонками Європи у Франції.

Тепер Марія буде представляти Кам’янське на особистому чемпіонаті Європи в Іспанії.