У Кам'янському відкрили сучасні літні корти

Надіслав: ilona , дата: пт, 06/09/2023 - 14:23
п

Справжнє спортивне свято відбулося сьогодні, 9 червня, на лівобережжі Кам'янського. На базі ДЮСШ №2 відкрили два сучасних літніх тенісних корта.

Про це повідомляє kamyanske.com.ua.

Вперше в історії лівобережжя

Тенісні корти вперше побудовані на лівобережжі нашого міста, вони сучасні, мають спеціалізоване прорезинене покриття та зону для глядачів. Відкриття кортів надасть можливість спортсменам займатися тенісом та готуватися до змагань вищого рівня.

На урочисте відкриття завітали почесні гості: міський голова  Андрій Білоусов, начальник управління молоді та спорту Едуард Коряк, директор ДЮСШ №3 Микола Маймур та директор ДЮСШ №2 Євген Оніпко.

- Ми продовжуємо зміцнювати матеріально-технічне забезпечення спортивних закладів нашого міста, - сказав міський голова. - За останні роки ми відкрили чотири багатофункціональних спортивних комплексів: в Карнаухівці, комплекс «Надія» на лівобережжі, спортивні майданчики на базі ДЮСШ№2 та біля ліцею №18. В цьому році ми також відкриємо спортивний комплекс на Соцмісті. А сьогодні відкриваємо перший на лівому березі тенісний корт. Ми і надалі будемо зміцнювати нашу спортивну базу, і робити все, щоб у наших дітей було щасливе дитинство, і війна не змогла його відібрати. Ми вдячні нашим Збройним Силам і віримо в нашу перемогу!

Батьки подякували міській владі за облаштування такої багатофункціональної спортивної зони, а юні тенісисти зазначили, що майданчики дуже комфортні для тренувань.

Тенісистка Марія, яка займається тенісом більше року, зазначила, що це її улюблений вид спорту, а нові майданчики допоможуть їй вдосконалити свої вміння.

г

На нових кортах відбулися і перші змагання - турнір дитячо-юнацької спортивної школи №3 з тенісу в парному розряді серед юнаків та дівчат до 13 років, присвячений урочистому відкриттю спортивного майданчика.

 У змаганнях взяли участь 6 спортсменів та перемога дісталася парі Марії Кочерженко та Аріані Багбаї. Чемпіонів та призерів нагородили медалями та кубками. Всім іншим учасникам та тренерам презентували особливі пам’ятні медалі на згадку про чудовий захід.  

 Привітав спортсменів начальник управління молоді та спорту.

 - Сьогодні у нас справжнє спортивне свято, - сказав Едуард Коряк. – Ми відкрили сучасні корти з гарним покриттям, які дадуть можливість нашим спортсменам тренуватися та грати. На лівому березі живе багато тенісистів, які вимушені були їздити займатися на правий берег. Тепер їм не потрібно буде цього робити. На наших майданчиках зможуть займатися як спортсмени, так і учні шкіл. Впевнений, що на цих кортах виростуть справжні чемпіони, професіональні тенісисти, які прославлятимуть наше місто на всю країну і навіть світ. Як сказав міський голова, на цьому ми не зупинимося. У 2024 році ми відкриємо на базі ДЮСШ №2 нову волейбольну площадку. Це буде справжнє спортивне містечко, де багато спортсменів зможуть одночасно займатися.

 Трохи історії

 Теніс в Кам’янському має давню славну історію. Засновником тенісної школи в нашому місті був директор Придніпровського хімічного заводу Михайло Прокопович Аношкін. З його ініціативи на спорткомплексі «Прометей» було побудовано Палац тенісу з трьома тенісними кортами. І в далекому 1960 році наше місто вперше отримало право провести всеукраїнський турнір з тенісу. Глядачі із захопленням вболівали за учасників змагань та вітали перших переможців. З того часу в місті підготовлено близько 30 майстрів спорту з тенісу. Зараз, високий рівень майстерності продовжують підтримувати вихованці тренерів-викладачів відділення тенісу комунального закладу ДЮСШ №3, зокрема спортсмени Григорія Васильовича Никифорова – судді  національної категорії, свого часу, напарника в тенісних турнірах Михайла Аношкіна.

 Григорій Никифоров розповів, що займається тенісом більше 60 років і дуже задоволений новим кортам.

 - В 1961 році були набрані перші групи дітей на заняття тенісом і я прийшов туди, - розповів тренер. - Мені було 14 років, та я сказав, що мені 12. В перший же день я грав з тренером. Ми тоді на вулиці натягували мотузки і грали дерев'яними ракетками. Та вже через два роки я став чемпіоном області. І вже 62 роки в тенісі. Радий, що на лівому березі відкрилися сучасні корти, адже в нас тут займається багато дітей. Впевнений, дуже скоро ми проведемо тут турнір лівого берега проти правого. Буде видовищно!

в

 р

п

в

ж