Концерти чверть сторіччя поспіль: в Кам'янському колективи самодіяльності привітали з ювілейним зібранням

Опубликовано slavkin1 - ср, 01/25/2023 - 22:37
бабки

В Музеї історії м. Камянське вчергове зібрались колективи творчої самодіяльності. Ансамблі "Берегиня", "Деснянка", "Джерело", "Калина", "Матіола" та "Журавушка" відзначили 25-у річницю спільних виступів.
Вперше згуртувались у 1998 році, коли економіка України перебувала в занепаді, а населення - пригнічене соціально-економічною кризою. Так народився формат "посиденьок". Він збирає в одній залі самодіяльні колективи міста та їх прихильників. На ювілейний концерт завітало майже півтори сотні глядачів.
Протягом трьох годин на сцені лунали авторські й народні пісні, колядки. Артисти також підготували для глядачів міні-вистави. 
"Прийшли як наші добрі знайомі, так і нові обличчя. Тож глядацька аудиторія стає все більшою. Останні роки збиратись ставало все важче: спочатку - коронавірус, потім - війна. Але нас не зламати,ми продовжуємо займатись творчістю попри все. І точно знаємо, що здолаємо всі негоди", - розповіли артисти ансамлю "Берегиня". 
Творчі колективи отримали привітання від очільника Кам'янського Андрія Білоусова та депутата міськради, голови міської екологічної комісії Олександра Лукашова. Українська культура - це багатовікове надбання і одна з основ нації. А ще - потужна зброя проти агресора, зазначив Олександр Лукашов
"Продовжувати творити в ці важкі дні - на це здатні по-справжньому віддані та незламні люди. Хтось може сказати, що культура під час війни не на часі. І помилиться. Митці тримають свій культурний фронт.Так само як спортсмени Кам'янського виборюють перемоги на національних та світових змаганнях; як наші лікарі щодня рятують життя, а педагоги - дитинство юних кам'янчан, творчі колективи живлять душу нашого міста", - сказав він.
Олександр Лукашов також подякував керівництву Музею історії Кам'янського за організацію заходу та системну підтримку самодіяльних об'єднань.