Міська рада Кам'янського провела останнє в цьому році пленарне засідання

Опубликовано bugaev - ср, 12/22/2021 - 16:33
фото

22 грудня відбулось останнє в цьому році засідання сесії міської ради. Депутати розглянули 130 питань порядку денного.

Головні питання порядку денного - затвердження бюджету Кам’янської міської територіальної громади та Програми економічного і соціального розвитку на 2022 рік.

Так, у міському бюджеті на наступний рік доходи визначені у розмірі понад 2 млрд 874 млн гривень, видатки – понад 2 млрд 792 млн гривень. 

Міська рада затвердила програми придбання житла для відселення мешканців будинків, розташованих у Шамишиній балці та будинків, визнаних непридатними для проживання (під’їзд №6 по просп.Свободи, 67, будинки по вул.Миколи Лисенка, 69 та пров.Маговий, 4).

Рішенням міської ради у Кам’янському створено новий комунальний заклад - Дитячо-юнацьку спортивну школу №5, яка розташовуватиметься по просп.Аношкіна, 109.

Затверджено низку програм, підготовлених департаментом соціальної політики міської ради, як от Програма щодо створення безбар’єрного середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення на 2022–2029 роки, з орієнтовним щорічним обсягом фінансування 5 млн грн. Реалізація заходів програми спрямована на поступове формування умов для вільного доступу осіб з інвалідністю до об’єктів житлового та громадського призначення, а також – дорожньо-транспортної мережі.

Продовжуватиметься реалізація заходів, спрямованих на підтримку учасників АТО/ООС, членів їх сімей та членів сімей загиблих. Так, на виконання заходів відповідної комплексної програми у 2022 році передбачені кошти у розмірі понад 8,9 млн грн.
З метою надання додаткової соціальної допомоги соціально незахищеним верствам населення у рамках виконання заходів Програми соціального захисту населення у 2022 році планується виділити понад 72,5 млн грн.

Прийнята на засіданні програма «Шкільний автобус» спрямована на подальше забезпечення рівного доступу до якісної освіти учнів закладів загальної середньої освіти, що проживають у найбільш віддалених районах міста.

Депутати міської ради затвердили й інші програми, спрямовані на розвиток міста, зокрема: програму розвитку комунальної аптечної мережі, програми розвитку транспортного комплексу й міського електричного транспорту, Програму розвитку фізичної культури і спорту на 2022-2026 роки, програми підтримки органів самоорганізації населення та ОСББ, Комплексну програму «Здоров’я населення міста Кам’янське» на 2022-2024 роки тощо.

Також були прийняті 3 звернення депутатів Кам’янської міської ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, а саме:
щодо посилення соціально-трудових гарантій медичних працівників та державної підтримки дітей медичних працівників, які померли внаслідок інфікування коронавірусною хворобою (COVID-19);
щодо неприпустимості набрання чинності проєкту закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень»;
щодо соціального захисту сімей з дітьми, забезпечення охорони материнства і дитинства та подолання демографічної кризи.

Серед інших проектів рішень, які були ухвалені на засіданні, – питання, що стосувалися внесення змін до раніше прийнятих рішень, внесення змін до відомостей комунальних закладів, програми підтримки та розвитку комунальних підприємств, земельні питання тощо.

1