У Кам'янському пройшла ярмарка вакансій на замовлення військової частини

Опубликовано slavkin1 - пт, 02/17/2023 - 15:01
тро

16 лютого у приміщенні Кам'янської філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості представники Кам'янського батальйону ТРО (в/ч А7222) презентували актуальні вакансії, які є у їхній військовій частині. На заході були присутні понад 30 чоловіків різного віку, які виявили щиру зацікавленність до озвученої інформації.
У першу чергу присутніх цікавили умови проходження служби та розміри зарплат. Як повідомили представники частини, оскільки вони є піхотою, то відчувають потребу у стрілках кулеметників та мінометників. Ті, хто не має військових спеціальностей, пройдуть обов'язкове навчання. Термін навчання займає період 2-3 місяці, залежно від військової спеціальності. Щодо оплати, то з моменту прибуття до навчального батальйону на новобранця оформляється банківська картка, на яку зараховується грошове забезпечення. Розмір зарплати залежить від посади та від часу перебування в зоні бойових дій. Пересічний отримує оклад у розмірі 20 тисяч гривень та додаткову винагороду (премію) у розмірі 30 тисяч гривень. При прибутті військовослужбовця до зони бойових дій до цієї суми додається ще 70 тисяч гривень.
«Тобто якщо ви місяць були у зоні бойових дій, вам буде нараховано 120 тисяч гривень», - наголосив представник військової частини.
Також присутнім повідомили, що на військову службу зараз усі бажаючі можуть потрапити двома шляхами: або мобілізацією (повернення від 27 до 60 років), або контрактом (від 18 до 45 років).
Щоб пройти військову службу за контрактом, необхідно звернутися до військового комісаріату, де ви перебуваєте на військовому обліку, або військової частини за місцем проходження строкової військової служби. Щоб потрапити на службу до Кам’янського батальйону ТРО, треба спочатку звернутися до його штабу і взяти відповідного листа, що у частині є вакансія, на яку  вас згодні взяти і вже з цим листом йти до військового комісаріату.
Були озвучені переваги кожного варіанту служби.
«Ми місцева військова частина, тому ми маємо тісні контакти з містом, у нас вирішені з містом усі питання з постачанням. Коли закінчиться війна, частина буде переведена на територію міста і ви будете служити фактично вдома і ходити на службу як на роботу. Крім того, після закінчення війни всі мобілізовані матимуть право на демобілізацію, а ті, хто підписав контракт, повинні будуть служити до закінчення його терміну», - відзначив переваги служби в батальйоні ТРО його представник.
Головне, на чому акцентували увагу військові, це той факт, що зараз ніхто непідготовлених людей не відправляє в зону бойових дій. Всі обов’язково попередньо проходять підготовку.
Можна зазначити, зважаючи на реакцію присутніх, що зустріч була дуже корисною для них. Приблизно половина присутніх виявила інтерес до озвученої інформації, і декілька чоловік залишилося після закінчення зустрічі, щоб поспілкуватися з військовими віч-на-віч і отримати відповіді на якісь додаткові питання.