Метінвест спрямує на соціально-економічний розвиток Кам’янського 50 млн грн

Надіслав: elena , дата: ср, 05/15/2024 - 16:27
люди

Група Метінвест підписала Меморандум про співпрацю у сфері соціально-економічного розвитку з Кам’янською міською радою. Компанія спрямує на допомогу місту 50 млн грн.

В межах угоди протягом 2024-2025 років громада отримає від Метінвесту 50 млн грн для реалізації соціально значущих проєктів у місті. Зокрема, кошти будуть спрямовані на співфінансування реконструкції трьох лікарень: № 9, швидкої медичної допомоги і центру первинної медико-санітарної допомоги № 3. Окрім того, в двох останніх за підтримки Метінвесту капітально відремонтують захисні споруди цивільного захисту, а в ліцеї № 22 побудують нове бомбосховище, яке відповідатиме сучасним нормам.

– Сьогодні наші головні пріоритети – підтримка армії та допомога нашим співробітникам. Метінвест приділяє велику увагу розвитку міст, в яких розташовані підприємства компанії. Кам’янське – це сильне місто сильних людей, і наша місія – допомогти міській раді та містянам стати ще сильнішими, – підкреслив операційний директор Групи Метінвест Олександр Мироненко. – Угода стала ще однією сторінкою в книзі нашої міцної дружби і плідної співпраці з містом. Разом ми обов’язково вистоїмо та переможемо!

На реалізацію шести соціально значущих проєктів у Кам’янському впродовж двох років Група Метінвест спрямує 50 млн грн.

Кам’янський міський голова Андрій Білоусов щиро подякував за підтримку і допомогу Групі Метінвест і найбільшому у місті підприємству – металургійному комбінату Каметсталь:

– Укладений меморандум – це чергова дуже важлива сторінка нашої дружби з компанією та Каметсталлю, завдяки якій життя нашої громади стане безпечнішим у цей важкий для країни час. Від містян та від себе особисто дякую соціально відповідальному великому бізнесу за опікування здоровʼям та безпекою мешканців.

Група Метінвест та Каметсталь залишаються надійним партнером Кам’янського, надаючи системну та масштабну допомогу під час повномасштабної війни.

люди

– Наше металургійне підприємство, його стабільна робота – це опора для тисяч сімей містян, добробут і життя яких нерозривно пов’язані із Каметсталлю. Кам’янське стало новим домом і для багатьох металургів та коксохіміків з Маріуполя та усієї Донецької області, які зараз працюють пліч-о-пліч з камʼянчанами заради нашої спільної перемоги. Ми пишаємося нашим містом і прагнемо зробити його більш комфортним та безпечним, і саме це – головна ідея Меморандуму про плідну співпрацю між Групою Метінвест та громадою міста, – розповів генеральний директор Каметсталі Олександр Третьяков.

У 2023 році надходження податків і зборів, які сплатив комбінат Каметсталь, склали майже 31% всіх доходів бюджету міста. Це дає можливість Кам’янському забезпечувати соціальну життєдіяльність громади та здійснювати своєчасне фінансування соціально захищених видатків.

люди

Нагадаємо, із початку війни медичні заклади Кам’янського отримали гуманітарну підтримку на суму понад 30 млн грн в межах гуманітарного проєкту «Рятуємо життя», який Метінвест реалізує в координації з Фондом Ріната Ахметова. Також понад 11 тисяч пакунків допомоги передані місту для розподілу між незахищеними верствами населення та багатодітними родинами.

Раніше, під час пандемії СOVID-19, Каметсталь допомогла Кам’янському подолати дефіцит медичного кисню для порятунку життів тяжко хворих пацієнтів. Понад три тонни кисню відповідної якості, який виробляє киснево-компресорний цех підприємства, були надані у міські лікарні.

люди