Співробітники Каметсталі зустрілися із генеральним директором Групи Метінвест Юрієм Риженковим

Надіслав: slavkin1 , дата: ср, 07/19/2023 - 13:41
риженков

Напередодні професійного свята Каметсталь відвідав генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков. Перш ніж вручити найвищу нагороду компанії найкращим співробітникам підприємства – Золоту зірку Метінвесту – він провів зустріч із працівниками підприємства.

болтун
 Юрій Риженков щиро подякував каметсталевцям за самовіддану працю у воєнний час, за дієву участь у мілітарній та гуманітарних ініціативах Групи Метінвест, завдяки яким компанія стала міцною опорою економіки та обороноздатності України. Також генеральний директор відповів на запитання, які хвилюють металургів і коксохіміків.

питання
 Насамперед йшлося про перспективи виробництва та розширення сортаменту продукції на Каметсталі на тлі відбудови країни після переможного завершення війни, якого ми всі так чекаємо. Юрій Риженков зазначив, що Метінвест вже має сучасний проєкт «Сталева мрія», спрямований на відбудову інфраструктури України за новими «металевими» технологіями. Отже, металу потрібно буде багато. Компанія опрацьовує стратегію, яка, зокрема, передбачає поновлення випуску на діючих підприємствах затребуваної продукції, яку раніше виробляли на комбінатах Маріуполя, – це рейки, балки, листовий прокат тощо.
 Також Юрій Риженков зазначив, що в межах повоєнної відбудови і розвитку галузі у найближче десятиліття Україна має можливість стати лідером «зеленої» металургії у світі. Перспективи участі Каметсталі, яка на сьогодні єдина в компанії використовує конвертерне виробництво сталі, у процесі оновлення технологій досить оптимістичні.
Нові технології – це нові можливості для професійного розвитку. На думку керівника компанії, майбутнє металургії – за діджиталізацією. IT-фахівці зі знаннями і досвідом у металургії у майбутньому стануть однією з найпопулярніших професій на підприємствах Метінвесту. Тому, попри всі труднощі, цього року технічний університет «Метінвест Політехніка» вже вдруге проводить набір студентів, які зможуть отримати найсучаснішу освіту.
 Не залишилися без уваги і підтримка, яку Група Метінвест із самого початку війни надає громаді Кам’янського. Зокрема, у межах проєкту «Рятуємо життя» лікарні міста отримали обладнання, ліки, витратні матеріали тощо – допомога становить понад 30 мільйонів гривень. Юрій Риженков підтвердив, що підтримка міста у найважливіших напрямах його розвитку триватиме і в майбутньому. Адже основа успішного підприємства – його співробітники, які проживають в успішному і комфортному місті. Та сьогодні основні зусилля компанії зосереджені на підтримці Збройних Сил України та обороноздатност країни.
 – Зустріч із генеральним директором Групи Метінвест Юрієм Риженковим додала впевненості, що у нинішні складні часи ми все ж таки йдемо вперед. Перспективи розвитку і в компанії, і в нашого підприємства чималі. А тому, попри труднощі, ми все робимо для того, щоб підприємство працювало ефективно, щоб вирішувати завдання, поставлені перед нами викликами часу. І якщо кожен робитиме для свого підприємства все, що в його силах, з таких краплин буде створене море нашого спільного успіху, – поділився своїми враженнями від зустрічі з керівником компанії електрик коксового цеху, володар Золотої зірки Метінвесту-2023 Андрій Прокофьєв.