У сяйві Золотої зірки Метінвесту. Троє співробітників Каметсталі нагороджені найвищою відзнакою компанії

Надіслав: slavkin1 , дата: пт, 07/14/2023 - 17:16
зірки

Це сяйво окупантам не загасити. Попри війну, компанія продовжує свою щорічну традицію – нагороджувати найкращих працівників найвищою корпоративною відзнакою – Золотою зіркою Метінвесту. Цього року за свої значні професійні досягнення її отримали 27 співробітників компанії. Троє з них – працівники Каметсталі.
14 липня генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков відвідав Кам’янське, щоб особисто вручити співробітникам Каметсталі найвищу нагороду компанії. Нагородженню передувала зустріч із колективом і відверта розмова, під час якої керівник відповів на запитання, які найбільше хвилюють працівників підприємства.
Юрій РИЖЕНКОВ, генеральний директор Групи Метінвест:
– В умовах воєнного часу команда Метінвесту демонструє ще більшу згуртованість і силу, працює з ще більшим завзяттям, щоб наші підприємства продовжували функціонувати й надалі, а компанія мала змогу надавати Україні безперервну допомогу: економічну, військову, гуманітарну. Ми працюємо попри обстріли, вимкнення світла, логістичні проблеми, демонструючи свою стійкість. І як ще один прояв стійкості Метінвесту та віри в майбутню перемогу ми продовжуємо нашу добру традицію – до Дня металургів та гірників нагороджувати співробітників компанії Золотою зіркою Метінвесту. Це визнання високого професіоналізму та особистих досягнень наших співробітників. Відзнака найкращих. Дякую вам за ваші надзусилля, наполегливість та незламність. За ваш значний внесок у сталу роботу Метінвесту і в майбутню перемогу України!
Золота зірка Метінвесту – це найвища індивідуальна нагорода у компанії. Її отримують співробітники, які продемонстрували високий професіоналізм та лідерство у впровадженні інновацій та ухваленні нестандартних рішень, досягли видатних результатів у розвитку системи охорони праці та промислової безпеки, зробили значний внесок у підвищення операційної ефективності свого підприємства та компанії загалом, а також виявили активну громадянську позицію під час війни.

зірка 1
Факти про Золоту зірку Метінвесту
•        це найвища корпоративна нагорода за особисті досягнення
•        вручається з 2014 року, працівникам іноземних підприємств Метінвесту – з 2018 року
•        255 працівників компанії вже нагороджені Золотою зіркою Метінвесту
•        зірка вагою 6,5-6,8 грамів виконана із золота 585 проби
•        разом із нагородою метінвестівці отримують премію, яка цього року становить 150 тис. грн
•        у 2023 році Золоту зірку отримали 27 співробітників
Цьогоріч найвищої нагороди компанії удостоїлися троє співробітників Каметсталі, які вже чимало років ефективно працюють у металургійному та коксохімічному виробництві.
Дмитро ЗАГОРУЛЬКО-ГАРМАШ, апаратник повітроподілу киснево-компресорного цеху
За його плечима – 36 років праці на Каметсталі. Знання тонкощів роботи криогенного обладнання Дмитро використовує задля ефективного забезпечення підрозділів підприємства продуктами розподілу повітря.
Під час тогорічного блекауту, щоб зберегти у робочому стані єдиний блок поділу повітря АКАр-40/35-4, Дмитро провів його грамотну консервацію. А щоб забезпечити доменний цех киснем – виступив ключовим працівником під час монтажу та запуску зовнішнього пересувного газифікатора.
Завдяки Дмитру з 2022 року на блоці поділу повітря була реалізована низка заходів, які допомогли на 7,5% скоротити втрати газоподібного кисню. Змінена схема забезпечення аргоном конвертерного цеху, що дозволило вперше за останні 15 років розпочати реалізацію рідкого аргону зовнішнім споживачам. З вересня 2022 року вже реалізовано 250 тонн рідкого аргону на 7,6 млн грн.
Крім підвищення ефективності виробництва та збереження обладнання, Дмитро приділяє увагу безпеці працівників. В рамках впровадження системи «Безпечний робочий простір» виявив 43 ризики, розробив 56 заходів, з яких 29 було запроваджено.
За роки роботи Дмитро став наставником для багатьох працівників цеху. Зараз вони займають керівні посади в ККЦ – начальник цеху, старший майстер та майстер дільниці поділу повітря, три майстри зміни.
– Це найбільша нагорода за мою 36-річну працю, до якої я йшов у своєму житті. Я завжди намагався слідувати настановам своїх батьків. Мама навчала нас, своїх дітей, бути чесними, добропорядними і, найголовніше – працьовитими. Тому свою відзнаку я певною мірою присвячую їй – гадаю, сьогодні вона б пишалася мною. Моя внутрішня опора – бажання бути корисним людям, своїм колегам, цеху, підприємству, компанії. Мій колектив підтримує мене завжди і в усьому. І я отримую щире задоволення, коли можу зробити щось дійсно корисне для людей, з якими стільки років працюю поруч, принести прибуток підприємству, зробити внесок у майбутній його розквіт, – зазначив Дмитро Загорулько-Гармаш
Дар’я ГАЙДУК, змінна майстриня виробництва вапняно-випалювального цеху
Завдяки Дар’ї Гайдук зросла ефективність роботи вапняно-випалювального цеху та покращилися умови для його працівників. За її участі реалізовано заходи з модернізації приймальних бункерів, що дозволило збільшити кількість вивантажених вагонів з різними матеріалами з 10-12 до 16-18 за зміну та принесло 890 тис. грн. річного економічного ефекту.
Щоб знизити виділення аспіраційного пилу при його завантаженні до автоцистерн, Дар’я запропонувала встановити повітряний обрушуючий затвор. Це також збільшило забір пилу з газоочисних установок із подальшим його залученням у виробництво залізо-вапняного концентрату. Економічний ефект від цього складає 1,2 млн грн на рік.
Також вона є ініціатором заходів зі встановлення локальних аспіраційних установок на грохотах задля покращення умов праці машиніста конвеєра завантаження вапна, встановлення на стрічкових конвеєрах додаткових ущільнювачів, кожухів на механізмах, які обертаються, щоб вирішити проблему масового засипання конвеєрів.
З початку війни Дар’я допомагає збирати речі першої необхідності для родин військовослужбовців з Каметсталі та працівників Метінвесту з Маріуполя та Авдіївки, які нині мешкають у Кам'янському.
– Найміцніша опора, завдяки якій я змогла досягти успіху, – це мій колектив, мої чудові працьовиті колеги і моя відповідальність за нашу з ними роботу. Адже саме із роботою я пов’язую найважливіші цілі у своєму житті. Сьогодні я відчула надзвичайні емоції, бо отримала таку високу оцінку своєї праці. Це гордість за мою справу і бажання йти у професії далі. Коли отримувала Золоту зірку з рук генерального директора Метінвесту, була впевнена, що обраний шлях вірний. Як і мій головний принцип – командна робота, де я можу бути лідером у досягненні спільного результату, – впевнена Дар’я Гайдук.
Андрій ПРОКОФЬЄВ, електрик коксового цеху
Один із провідних фахівців коксового цеху, чиї ініціативи забезпечують значний економічній ефект та сталу роботу виробництва.
Щоб мінімізувати аварійні зупинки випуску продукції через проблеми з електроустаткуванням, він модернізував системи захисту силового електроустаткування коксового цеху та кабельну трасу, що йде від підстанції до розподільчого пункту № 55 – основного джерела напруги для електрообладнання коксової батареї № 5 та коксосортування. Таким чином річні виробничі витрати були зменшені майже на $85 тис. Під його керівництвом розпочата модернізація розподільчого пункту № 55, щоб взагалі виключити аварійні простої коксової батареї № 5 та коксосортування та зменшити втрати виробництва на $242,7 тис. на рік.
Значну увагу Андрій приділяє підвищенню промислової безпеки. Впровадив схеми освітлення у приміщенні під плитою коксової батареї № 1-біс, щоб було зручніше обслуговувати та ремонтувати обладнання. А на випадок виникнення у цьому приміщенні займання, впровадив проєкт зі встановлення системи сигналізації.
За час роботи Андрій став наставником для 34 працівників підприємства. Надає допомогу в організації збору коштів та передачі речей першої потреби сім'ям працівників-переселенців, які переїхали на проживання у Кам'янське.
– Під час сьогоднішньої зустрічі із генеральним директором Групи Метінвест Юрієм Риженковим я зрозумів, що навіть у такий складний час ми йдемо вперед. Так, нам нелегко, багато чого треба змінити, але перспективи розвитку і в компанії, і в нашого підприємства чималі. І нагороду свою я отримував із впевненістю, що все, що я роблю і що так високо оцінили, – це для того, щоб підприємство працювало ефективно. Коли працюєш у надійному колективі, будь-які невирішені задачі впевнено перетворюються на вирішені. І якщо кожен робитиме для свого підприємства все, що в його силах, з таких краплин буде створене море нашого спільного успіху, – говорить Андрій Прокофьєв.

зіркуни