Голлівудський нащадок єврейського мудреця побував у Дніпрі - фото

Надіслав: slavkin1 , дата: пн, 08/28/2023 - 08:03
довбуш

25 серпня у Дніпрі у кінотеатрі «Мост-Кіно» відбувся спеціальний показ українського історичного екшена «Довбуш» за участю учасників знімальної групи. 
Мешканці Дніпра мали можливість не тільки подивитись цей масштабний фільм, який вже називають кращою українською кінокартиною останніх років, але і поспілкуватись з його творцями. Цього дня фільм презентували його режисер Олесь Санін, продюсер Максим Осадчий, актори: Олексій Гнатковький, Олег Шульга та Яків Ткаченко. Гості охоче відповідали на питання глядачів, фотографувалися з ними, роздавали автографи і давали інтерв’ю місцевим журналістам. 

довбуш все
Треба зазначити, що разом з командою фільму до головного міста нашої області завітав і голлівудський актор Лузер Тверскі, який зіграв у фільмі роль засновника хасидизму раббі Ісраеля бен Еліезера, більш відомого як «Бааль Шем Тов» («Володар Доброго Імені»), або скорочено БЕШТа. 

голливуд
Цікаво, що Лузер Тверські є прямим нащадком видатного єврейського мудреця. Готуючись до ролі, він вивчив всі свої репліки на українській мові. А потім ще й освоїв специфічний карпатський діалект.

пиво
Взагалі-то Лузер Тверськи не повинен був відправлятись у цей промо-тур для підтримки фільму. Але в останній момент він здав квитки до Америки і приєднався до своїх колег, щоб підтримати їх, проїхатись містами України і подивитись, чим і як живуть українці в умовах війни. У Дніпрі Лузер Тверські відвідав Менору і синагогу і був у захваті від цього візиту. Ввечері перед показом фільму він спілкувався з глядачами, роздавав автографи і скуштував львівського пива.
Пригодницько-історичний фільм «Довбуш» знятий на основі легенди про легендарного карпатського опришка, який боровся за свободу своєї землі, волю та справедливість на ній. У картині показано, як саме народилася ця легенда, як брати Іван та Олекса Довбуш стали опришками, та чому у людській пам’яті залишився тільки один з них – Олекса.