У Кам’янському вшановували пам’ять Захисників України - фото

Надіслав: slavkin1 , дата: вт, 08/01/2023 - 17:52
мурал

Сьогодні біля одного з будинків по вулиці Айвазовського було багатолюдно. 
Там презентували новостворений мурал «Намалюй Україну». Творцем його є відома в нашому місті художниця Анастасія Пустовойтенко.

настя

Її добре знають не лише по чудовим картинам, а й по благодійним проєктам та по її «Школі акварелі», де набувають навичок малювання юні кам’янчани. Щодо благодійних акцій – саме вона свого часу організувала виставку на підтримку хворих дітей, а з початком війни художницею було проведено виставку-продаж на допомогу воїнам Збройних Сил України. 
Щодо сьогоднішньої акції, вона почалася з того, що до Анастасії звернулась мешканка вулиці Айвазовського, син якої загинув на фронті. Звернулась з проханням вшанувати пам’ять загиблого. З’ясувалось, що в цьому ж будинку мешкав ще один загиблий Захисник, кілька чоловіків і зараз у лавах ЗСУ, є й поранений на війні. Народилась ідея – створити на паркані біля дому мурал, який буде нагадувати про загиблих і закликати любити й боронити Україну. Створенням муралу займались і сама Анастасія, і її учні зі Школи акварелі, допомагали також педагоги зі шкіл образотворчого мистецтва Кам’янського. І от сьогодні вже готовий мурал був урочисто відкритий для мешканців двору. 

кут
Була невелика офіційна частина, де представили і нагородили  всіх тих, хто створив мурал, де хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих.

люди

Творці муралу нагороджені Грамотами Департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради.

настя грамота

нагороджені

Потім був концерт місцевих бандуристок, де звучали українські пісні, які сьогодні знає весь світ.

концерт

І, звичайно, велике фото на згадку про сьогоднішній вечір. 

всі
Сьогодні говорили – було б добре, щоб і в інших місцях Кам’янського з’явились подібні мурали, бо це – наша пам’ять про тих, хто віддав своє життя за Україну. І наша вдячність за їх подвиг у цій страшній війні.