Кам’янське готується до 1 вересня

Надіслав: elena , дата: вт, 07/18/2023 - 13:27
люди

У вівторок міський голова Кам’янського Андрій Білоусов разом з керівником районної військової адміністрації Олегом Гапічем та директором Департаменту з гуманітарних питань міськради Наталією Ревою проінспектували навчальні заклади середньої освіти міста.
Першим пунктом об’їзду була гімназія № 17 (колишня школа № 42), що на житловому масиві БАМ. Мер та голова РВА ознайомились з підготовкою гімназії до наступного навчального року, де педагоги з 1 вересня введуть цікаве ноу-хау – учбовий процес на свіжому повітрі. Згідно зі шкільною реформою, яка проводиться в Україні, частина уроків для дітлахів за сприятливих погодних умов  повинна проходити надворі, і тут добре підготувались – на внутрішньому подвір’ї у затінку обладнали справжній клас з партами і вчительською дошкою. Особливу увагу було приділено до підготовки закладу до можливих екстремальних ситуацій. Тут діє пункт незламності, у якому є все необхідне – запаси води і їжі, аптечка з ліками, генератор з пальним, сучасні засоби зв’язку, зручні ліжка. Для малечі обладнані ігровий та спортивний зали, є кімната матері і дитини, передбачена вентиляція, працюють санвузли. Також обладнані і укриття – ліжка, їжа, вода, генератори, зручні сидіння з партами та багато іншого, що необхідне у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

люди
Другим пунктом був ліцей № 27 (колишня школа № 27), що в Романково. Тут ще восени минулого року були обладнані і пункт незламності, і укриття. За останні місяці ліцей завдяки допомозі міської влади та міжнародних партнерів отримав суттєву допомогу, що дозволило дообладнати укриття і пункт незламності, зараз там є все необхідне, і у разі надзвичайної ситуації ліцей готовий надати укриття і допомогу не лише мешканцям нашого міста, а й переселенцям, які можуть прибути до Кам’янського з небезпечних регіонів. 
«Родзиною» ліцею є дитячий садочок «Веселий вулик». Завдяки європейським партнерам він обладнаний найсучаснішим обладнанням, малеча на заняттях набуває навичок працювати з новітніми інформаційними технологіями.
Побували Гапіч, Білоусов та Рева і й в ліцеї № 44, що на Лівобережжі. Там теж перевірили підготовку пункту незламності і укриття. Цей навчальний заклад особливий – він став одним з перших в нашому місті, де монтується сучасна система протипожежної сигналізації. Тут же, у ліцеї, було проведено міні-нараду з керівником райуправління ДСНС Володимиром Яремою, де обговорили хід робіт і терміни їх закінчення. Як зазначив Білоусов, міська влада всіляко допоможе ліцею своєчасно завершити всі монтажні роботи і гідно підготуватися до 1 вересня.
-    Ми побували у кількох навчальних закладах, перевіряли хід підготовки до нового навчального року і стан пунктів незламності та укриттів. Це дуже важливо, адже з 1 вересня, згідно з рішенням державної та обласної влади, всі навчальні заклади міста переходять на режим офлайн, тому питання безпеки учнів та педагогів – це наш пріоритет. Міська влада у цьому році виділила чимало коштів на підтримку сфери освіти, і зараз видно, що заклади належним чином готуються до навчального року, у нормальному стані пункти незламності і укриття. Також хотілося б щиро подякувати і педагогам, і батькам за допомогу у підготовці до початку занять, обладнанню шкіл на випадок надзвичайних ситуацій. Разом – до Перемоги! – підвів підсумки об’їзду Андрій Білоусов.        


люди