Патріотизм за 200 гривень у Кам'янському – фото, відео

Надіслав: slavkin1 , дата: сб, 11/18/2023 - 20:01
типи

Сьогодні на площі Калнишевського знову зібралася купка містян під лозунгами «Гроші на ЗСУ». 
Як вже повелося, наші колеги з видання https://sobitie.com.ua/ не лише ведуть репортажі з цих псевдоакцій, а й детально розбираються у персоналіях тих, хто їх організовує, і приводять чимало фактів, які б ці організатори хотіли б приховати. Отже, надаємо слово нашим колегам.
Поки наші захисники боронять країну, а місто докладає зусиль у всебічній допомозі ЗСУ, дехто відверто паразитує, використовуючи військову тематику в політичних цілях. А можливо, і антидержавних. Доходить до абсурду: учасники так званого мітингу «Гроші на ЗСУ» у Кам’янському не приховують, що просто відпрацьовують 200 гривень, організатори не соромляться приїздити на акцію на елітних автівках, а громадяни, які натякають, що подібні акції наразі недоречні, піддаються агресивному цькуванню з боку проплаченої масовки.
Кам’янське за свою історію бачило різні шоу. Але настільки незграбно склеєні, напевно, вперше.
Як вже побачили кам’янчани, щосуботи біля міськради збирається якась дивна масовка, задача якої (і це вже можна казати з впевненістю) – розхитувати місто та промацувати настрої громадян на замовлення своїх кураторів. Хто такий Aleks Koval (головний організатор мітингу), ми пояснювали у попередніх публікаціях (https://sobitie.com.ua/novini/dyvnyj-fleshmob-u-kamyanskomu-297965/). Тут лише нагадаємо, що цей чоловік був вимушений зникнути з публічного простору після скандалу з благодійним фондом «Надія Дніпро», очільницю якого підозрюють у рейдерських захопленнях нерухомості соціально незахищених громадян. У нашому місті вони разом з Aleksом збирали персональні дані таких людей під час благодійних обідів. Цю парочку було вчасно викрито.
Тепер Aleks Koval позиціонує себе як начебто волонтер, однак діяльність його досить дивна. Особливо якщо взяти до уваги нещодавнє повідомлення президента України Володимира Зеленського про те, що зараз Москва робить ставку на розкол в українському суспільстві, створюючи “хаос” всередині країни. Зокрема, за інформацією розвідки, до планів росіян входить повалення всієї влади України, а план має кодову назву «Майдан 3».
І що ми могли спостерігати сьогодні, 18 листопада, під міськрадою? Ми розповімо: це знову нічим не аргументовані закиди до влади, які так звані мітингарі повинні були повторювати за своїм куратором (у даному конкретному випадку це Aleks Koval). Як люди скандують по команді, ви можете побачити у відзнятому сьогодні відео.

тачка
Організатори мітингу прибули на акцію на елітній автівці BMW X6 з номером N 1111 M (див фото) та роздали людям тематичні плакати. Однак щось пішло не за планом: без чіткої координації «мітингарі» почали вимагати якісь гроші від «Євросоюзу», агресивно кидались на перехожих, які просто мали необачність посміхнутися, та причепилися до чоловіка поважного віку (який просто проходив повз) з криками «Жирний, йди воюй!».

тип
І керував цим процесом здоровий молодик призовного віку, який волав: «А я волонтер!»
Зрозумівши, що потрібна картинка аж ніяк не виходить, Aleks Koval почав затикати рота «народу» та командувати, що саме треба вигукувати. «Народ» слухняно все повторював. Згодом стало зрозуміло чому: як виявилося, учасникам просто платили, але небагато – 200 гривень за вихід (дехто навіть обурювався, що у Києві за таку роботу платять 300 гривень за годину). Ми поспілкувалися з людьми, і вони, як не дивно, не приховують, що вийшли на мітинг просто за гроші на цигарки.
Все це, звичайно, смішно, але лише до певного моменту. І ми сподіваємося, що й силовики бачать те, що сьогодні побачили ми. Містяни ж свої висновки про це шоу можуть зробити просто з фото та відео. Вони говорять більше, ніж текст.

До речі, з достовірних джерел нам стало відомо, звідки та в яких обсягах надходять кошти організаторам цих «акцій», а там їх набагато більше, аніж по 200 грн на учасника. Також сьогодні на площі Калнишевського був помічений персонаж, який бере як допомогу від міської влади, так і гроші від «опозиції», така собі політична повія місцевого розливу. Але про це – у наших наступних репортажах. 
А відео з сьогоднішньої «акції» дивіться тут:
https://www.youtube.com/watch?v=TwNDEkV_5hw