Президент привітав українців із Великоднем

Надіслав: Александр Бугаев , дата: нд, 05/05/2024 - 10:34
президент

Президент України Володимир Зеленський привітав українців з Великоднем. Він зазначив: у найскладніший період новітньої історії України наш народ пізнає істинне наповнення біблійних заповідей і чітко розуміє, хто є хто у сучасному світі.

Привітання з'явилося у каналі президента в Telegram.

"Біблія вчить нас любові до ближнього. А сьогодення показало нам справжнє значення цього слова. Коли всі ми стали одне одному ближніми. А колишній сусід, який постійно набивався нам у брати, – для нас далекий навіки. Він порушив усі заповіді, зажадав наш дім, прийшов нас убивати", – йдеться у повідомленні Зеленського.

Глава держави впевнений: злочин Росії не є секретом, так само як і те, що українці ведуть справедливу боротьбу. А відтак – Україна зрештою має перемогти.

"Світ бачить це (злочини РФ. – Ред.). Бог знає це. І ми віримо: у Бога на плечі – шеврон з українським прапором. Тож із таким союзником життя точно переможе смерть. З Великоднем усіх вас, дорогі українці! Христос воскрес! Воістину воскрес!" – зазначив президент.

Зеленський розповів, що нині в усіх українців – спільний шлях, спільний біль, спільна молитва. Кожен молиться за воїнів, які Воскресіння Христа зустрічають в окопах, на позиціях, у бою. Вони є "воїнами світла, котрі стримують демонів на всіх напрямках". Кожен захисник нині сповідує не лише звичні 10 біблійних заповідей, а й ще одну, що йде від серця: захищати Україну. І кожен українець сьогодні й повсякчас молиться за те, щоб кожен воїн повернувся додому – живим та неушкодженим.


У цивільних українців у тилу – свій "фронт": вони тяжко працюють, аби зміцнити державу й підтримати тих, хто на передовій. А українські діти, що надто швидко подорослішали, діти, в яких Росія вкрала дитинство, – попри все, зазначив Зеленський, не розучилися усміхатися і вірити в диво. За них, а також за батьків, дідусів та бабусь, яких ворог позбавив спокійної старості, сьогодні також підносяться молитви українців.

"[Молимося] за всі наші міста й села, які повинні відчувати Господню благодать, а не постійний терор зла. Над якими нависли чорні хмари й летять бомби та ракети тих, кому місце в пеклі, а не в українському небі. За наші землі й наших людей, чий дух не зламати... Сьогодні наша молитва – за всіх українців, які чекають цього світанку й неодмінно побачать його. Дочекаються миру, правди й Бога, який повернеться на випалену землю. Всіяну шрамами у вигляді вирв і траншей. Повернеться тишею, спокоєм, квітами замість мін на полях. Повернеться дитячим сміхом замість реву повітряної тривоги. Світло, яке повернеться на всю нашу Господом дану землю, на всі території, які чортами тимчасово окуповані. Бог повернеться в Маріуполь. На терикони й узбережжя морів. Так завжди було. Так точно буде. Я вірю в це щодня, а особливо в цей великий день у цьому великому місці. Історія якого нагадує: ні ординська навала, ні нацистська окупація, ні російський терор не зможуть стерти нас із лиця Землі", – сказав президент, що записував своє звернення із Софійського собору.

Зеленський побажав українському народові, аби небеса зміцнили волю українців у битві проти неволі. Аби дали мужності для нових здобутків і мудрості, щоби цінувати все, що вже здобули. Сили, щоб зберегти єдність. Єдності, щоб примножити силу.

"Нехай усім, хто віддав життя за Україну, Бог подарує вічний спокій їхнім душам і вічний мир їхнім нащадкам. Усім нашим дітям та онукам, усім нашим майбутнім поколінням. Які мають святе право знати, що таке мирний Великдень у мирній Україні", – наголосив глава держави.