У Дніпрі Інтернет-видання вдруге пошилося в дурні

Надіслав: slavkin1 , дата: пт, 04/07/2023 - 17:37
гендель

Здається, сайт «Дніпровська панорама», який незалежні журналісти Дніпра називають «помийкою», вирішив виправдати це «високе» звання.
Щоб якось підняти свій невисокий рейтинг та відпрацювати гроші, які вкладають господарі, журналісти цього сайту вирішили публікувати побільше «чорнухи». Та писати такі матеріали про події у Дніпрі «панорамними» не ризикують (неважко здогадатися, чому), ось вони і обрали собі територію для брудних дописів – місто Кам’янське. 
Не встигла вийти абсурдна стаття про те, що начебто мерія Кам’янського незаконно переклала всі судові витрати Департаменту ЖКГБ на кишені місцевих платників податків, як з’явилася нова «перлина творчості». «Панорамники» розповідають про кам’янського горе-бізнесмена Дениса Іова та його матір, яка кілька тижнів тому лежала у вестибюлі приміщення міськради і заявляла, що її сину влада не дає вести бізнес, а посадовці вимагають хабара за дозвіл на переведення квартир з житлового фонду в нежитловий. Фантазія у авторів допису виявилась дуже багатою – вони повідомили, що кам’янчани підтримують Дениса та його матір і обурюються діями влади.
Ми вже не раз писали, ким насправді є Денис і які «подвиги» він скоїв, але для авторів з «Панорами» все ж стисло розповімо дещо цікаве. По-перше, ніякої «масової підтримки» матері, що лежала на матраці у міськраді, не було й близько. Навпаки – люди крутили пальцями біля скроні і зазначали, що пора б уже покласти край «бізнесу» цієї сімейки. Бо всім відомо, що Денис і його мати вирішили, що закони України їх не стосуються. Так, поряд з приміщенням школи Денис збудував такий собі генделик. Звісно, ніяких документів, які б дозволяли йому відведення землі і будівництво, немає. У житловому будинку на проспекті Аношкіна Іов зробив цілодобову наливайку і ніяк не реагує на скарги мешканців. Ба більше – разом зі своїми поплічниками він за допомогою спеціального пристрою копіював дані з банківських карт покупців у своєму магазині, і гроші довірливих містян просто «списувались» з їх карток на користь Дениса. До речі, за це шахрайство його притягнуто до кримінальної відповідальності, але до цугундеру він не потрапив – суд визначив йому семизначну суму застави. Щоб не йти до в’язниці,  пан Іов тут же заплатив ці гроші. Також кримінальне впровадження проти нього розпочато і за незаконне будівництво генделика біля школи. Але й це ще не все – нещодавно він обікрав торговий павільйон в селі Єлизаветовка, а вкрадений товар продавав у своєму ж магазині, за що теж порушено кримінальну справу. Ось чому кам’янчани не підтримали карикатурний «протест» з лежачою жінкою. Навіть придумали влучну фразу: пані вже лягли і просять.      
Така от негарна історія з «бізнесменом». До речі, він так і не зміг довести, що хтось із посадовців вимагав у нього хабара. Бо нема ні відео, ні аудіо запису, нема взагалі ніяких доказів. У поліції Денис заявив, що йому хтось телефонував і вимагав гроші. Але хто саме дзвонив, коли це було і, що дуже важливо, з якого номеру, «бізнесмен» чомусь забув. Неважко здогадатися, що ніякого дзвінка насправді не було і історія з начебто «хабарем» - фантазія брехливого «бізнесмена».
Цікаво, чому «Дніпровська панорама» вирішила знову «ворушити» цю історію? Може, статтю замовив Денис – у нього ж багато грошей, вкрадених з банківських карток. Або хтось у Дніпрі вже починає готуватись до виборів і хоче зробити мером Кам’янського «свою людину»? Або ж після зміни губернатора декому в Дніпрі стало дуже незручно, і він (або вони) готує собі плацдарм у Кам’янському? Як то кажуть, поживемо-побачимо. Вже ж було таке, що деякі бізнесмени Дніпра намагались розхитати ситуацію в Кам’янському за допомогою своїх кишенькових ЗМІ, щоб отримати доступ до бюджету міста.
А редакції «Дніпровської панорами» рекомендуємо більш детально вивчати ситуацію у Дніпрі, де все не так гарно, як пише цей сайт. А ще – ретельніше вивчати інформацію, що надходить з Кам’янського. А то виходить, що вже вдруге за кілька днів редакція відверто пошилася в дурні. Може, власник сайту втрутиться в редакційну політику, бо брехати ж дуже  негарно…  
На фото: сірий павільйон - це генделик біля школи, який збудував Іов.