У Кам’янському відбулось засідання координаційної ради з питань впровадження партиципаторного бюджетування

Опубликовано bugaev - пн, 02/15/2021 - 15:32
заседание

15 лютого відбулось засідання координаційної ради з питань впровадження партиципаторного бюджетування, яка затвердила проєкт нової редакції Положення про партиципаторне бюджетування (бюджет участі), строки проведення циклу бюджету участі 2021 року та план інформаційно-промоційної кампанії.

Як повідомила директор департаменту економічного розвитку міської ради Галина Єрмоленко, нова редакція Положення про партиципаторне бюджетування (бюджет участі) втілила у собі основні пропозиції, отримані від кам`янчан під час проведення публічних консультацій. Вивчення громадської думки відбувалося за підтримки міжнародних та українських експертів Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи в рамках проєкту «Посилення демократії та довіри на місцевому рівні в Україні».

Зокрема, у новому циклі бюджету участі пропонується збільшити вартість реалізації одного громадського проєкту з 200 тисяч гривень до 300 тисяч гривень. Певних змін зазнала й одна з категорій, в межах якої надаватимуться проєкти, а саме категорія «Комунальні заклади, підприємства та установи» отримає назву «Просвіта, охорона здоров’я». При цьому до конкурсу не прийматимуться проєкти, які передбачають виключно покращення матеріально-технічної бази та ті, які фінансуються з профільних програм розвитку. Також в ролі авторів проєктів не зможуть виступати депутати усіх рівнів.

Етап прийому громадських проєктів триватиме три тижні та планується розпочати 15 березня. Голосування за проєкти розпочнеться 1 травня. 

«Ми допомагатимемо кам’янчанам на всіх етапах проходження бюджету участі і, сподіваємось, наприкінці року ми успішно реалізуємо всі подані проєкти», - сказала Галина Єрмоленко. 

1