Дни Бондаренко и Олийныка сочтеты, - экс-депутат от Днепра

Опубликовано slavkin - пн, 05/25/2020 - 16:04
флаги

Такое жесткое заявление сделал бывший народный депутат от Днепра Андрей Денисенко.
«Про прапори, історію та долі.
Перший стаціонарно встановлений синьо-жовтий прапор з‘явився на щоглі у центрі Дніпра, поруч театру Шевченка 16 липня 1991 року, на першу річницю проголошення Декларації про державний суверенітет України, яка була передмовою до Акту про Незалежність.
Його встановили на урочистому мітингу рухівці та представники інших національно-демократичних сил.
Місцева комуністична влада тоді ще УРСР відреагувала завзято репресивно - побиттям і розгоном активістів силами радянської міліції, зрізанням металевої щогли силами радянських комунальників і втоптуванням національного символу у вуличний пил і бруд.
Не минуло і 40 діб після цієї ганьби, як Україна проголосила незалежність, компартія була заборонена, а голова обласного НРУ Іван Шулик офіційно та назавжди підійняв синьо-жовтий, тепер уже державний прапор, над будівлею міськвиконкому.
Майже через 30 років ця історія фактично один-в-один повторюється у сучасному Дніпрі з червно-чорним прапором національно-визвольної боротьби.
16 липня 2018 року, у той же день річниці Декларації про державний суверенітет, ми підійняли його на найвищий ракеті поруч Медіапростору, неподалік облради та облдержадміністрації.
І він спокійно майорів до тих пір, доки до влади у країні, облраді та ОДА не прийшли зелені нащадки комуністів, які під прикриттям радянської поліції зірвали і не дали відновити цей національний символ з ракети, а потім і з будівлі Медіапростору, яку вони по бандитськи захопили, вибиваючи звідти штаб Руху опору капітуляції.
Учора, отримавши всі дозвільні документи у міської влади Дніпра, ми заклали фундамент під щоглу, на якій 30 травня маємо відновити червоно-чорний прапор над Дніпром, над алеєю Героїв, над місцем, де приймали присягу добробати і де на Покрову збираються захисники України.
І як 29 років тому ми почули істеричні крики із кабінетів обласних владців Бондаренка й Олійника, які погрожують розтрощити фундамент і зрізати щоглу - точнісінько як компартійні бонзи, які сиділи в їхніх кабінетах і глумилися на синьо-жовтим національним стягом.
Ті, хто мав би будувати державу, охороняти і плекати наші символи - нищать її підвалини і глумляться над українським цінностями.
Але їхні дні полічено, як полічено було дні КПСС у липні 91-го.
Колесо історії розчавить будь-кого, хто спробує повернути його навспак.
А Україна та її прапори - була, є і буде!», - написал Денисенко в своем фейсбуке.