Каменской депутат о черных цифрах войны

Опубликовано slavkin1 - пн, 02/13/2023 - 15:34
ущерб

Депутат Каменского горсовета, глава экологической комиссии Александр Лукашов сообщает о страшных последствиях российского вторжения.
«Сума збитків довкіллю України за час повномасштабної російської агресії сягнула 1,9 трлн грн. Наскільки велика ця цифра? Для порівняння, заплановані доходи бюджету держави на 2023 рік становлять лише 1,33 трлн грн.
Експерти Мінприроди попередньо оцінили забруднення та засмічення земель України у понад 845 млрд грн, атмосферного повітря - 998 млрд грн, водних об’єктів - 56 млрд грн. На межі зникнення опинились 600 видів тварин та 880 - рослин. А з користування вивели до 40% сільгоспугідь. 
Агресор має сповна сплатити не лише компенсацію за зруйновані інфрастурктуру й енергетику. Екорепарації для України повинні стати світовим прецедентом, що реалізується за підтримки світової спільноти. Тому вкрай важливо створити Глобальну платформу для оцінки збитків довкіллю та клімату від військових дій. 
Перемога України - успіх Європи і всього вільного демократичного світу. Розраховуємо, що впровадження та стягнення екорепарацій не забаряться та отримають міжнародну підтримку. Так само, як світ підтримує посилення обороноздатності України та створення трибуналу для військових злочинців. 
Той випадок, коли свобода та демократія мають дотискати до кінця», - пишет Лукашов в социальных сетях.