В Днепре «оценили» скандал в каменском Доме ребенка и пообещали видеонаблюдение

Опубликовано slavkin - вт, 06/30/2020 - 19:23
дом ребенка

Руководство Днепропетровского облсовета сделало официальное заявление по поводу истории в Доме ребенка в Каменском. Напомним, там медсестра, чтобы «успокоить» полуторагодовалого ребенка, подвесила его вверх ногами.
Дом ребенка официально находится на балансе облсовета, поэтому там поспешили заверить в принятии строгих мер.
В заявлении облсовета говорится:
«26 червня у будинку дитини відбулось грубе порушення по відношенню до півторарічної дитини. Маленька дівчинка знаходилась під наглядом і поводила себе неспокійно. Медсестра, яка доглядала дитину, раптово вчинила стосовно дитини несумісні з будь-якими методами виховання дії. Це було зафіксовано на відео і викладено у мережу Інтернет того ж дня.
Директор закладу на запит Дніпропетровської обласної ради стверджує: медсестра у своїй пояснювальній записці зазначила, що таким чином хотіла заспокоїти дитину.
Наразі молодша медична сестра Карпушева О.М. відсторонена від роботи. 27.06.2020 розпочалося службове розслідування, у якому беруть участь правоохоронні органи та профспілковий комітет закладу.
Розслідування продовжується, до нього долучаться і депутати обласної ради.
За результатами медичного обстеження дитина, на щастя, не має фізичних ушкоджень, — стверджують лікарі.
«Жорстоке ставлення до дітей з боку фахівців — це злочин. І свій вердикт мають винести правоохоронці разом із фахівцями. Уникати подібних випадків допоможе жорсткий контроль. Ми вже працюємо над проєктом безпеки дітей в закладах освіти та лікувальних. Наше завдання, щоб кожен заклад освіти був оснащений камерами відеонагляду. Наразі така система спостереження вже закладена у проєкт реконструкції 33-Ї гімназії, яку ми зараз робимо  у м.Дніпро», — зазначив голова обласної ради Святослав Олійник».