В Днепре в режиме онлайн прошла сессия облсовета

Опубликовано slavkin - чт, 07/28/2022 - 15:48
сессия

Об этом сообщает глава областного совета Николай Лукашук.
"Провели 12-ту чергову сесію Дніпропетровскької обласної ради. Друге пленарне засідання від початку повномасштабного воєнного вторгнення рф в Україну відбулося в режимі онлайн. На порядку денному було 19 питань.
За рахунок трансфертів з держбюджету розподілили гроші на забезпечення нагальних потреб функціонування держави в умовах воєнного стану, направили кошти на підтримку окремих закладів та заходів у системі охорони здоров‘я, а також на компенсації комунальним закладам, в яких мешкають переселенці.
Перерозподілили і кошти обласного бюджету. З основного:
155,8 млн грн. передбачено на придбання медичного обладнання;
120 млн грн. – субвенція місту Дніпро для проведення поточного ремонту в закладах вторинної медичної допомоги.
Крім того, для підсилення потреб оборони області передбачили більше 283 млн грн. Ці кошти направлені Центральному територіальному управлінню Нацгвардії, Головному управлінню Національної поліції в Дніпропетровській області, силам ТрО та для захисту співробітників Головного управління ДСНС Дніпропетровщини.
Також на сесії заслухали звіт керівництва Нацполіції області та ГУ ДСНС Дніпропетровщини щодо безпекової ситуації. 
Внесли зміни до програми соціально-економічного розвитку Дніпропетровщини, якими передбачили можливість фінансування реконструкцій, капітальних та поточних ремонтів укриттів, бомбосховищ, захисних споруд в установах, організаціях та на підприємствах бюджетної сфери і у багатоквартирних житлових будинках області.
Також внесли зміни до програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій: передбачено можливість усунення аварій внаслідок надзвичайних ситуацій, в тому числі пов’язаних зі збройною агресією російської федерації в житловому фонді, бюджетних установах, закладах незалежно від форми власності.
Окрім цього, затвердили нову регіональну програму профілактики залежностей та їхніх соціальних наслідків серед дітей у Дніпропетровській області.
Також змінили назву Дніпропетровської обласної дитячої лікарні: тепер медзаклад називатиметься «Клінічний медичний центр родинного здоров‘я «Космос» ДОР. 
Зазначу, що другу добу поспіль тривають масштабні кібератаки на інформаційні ресурси органів влади Дніпропетровської області. Атаки здійснюються з більш ніж трьох тисяч ІР-адрес.
Але попри це ми продовжуємо свою роботу і працюємо продуктивно. Показник злагодженості роботи депутатського корпусу – присутність 97 депутатів, які майже одностайно проголосували за всі важливі питання. Кожен обласний депутат на своєму місці робить все можливе для Дніпропетровщини, всієї України і для нашої спільної Перемоги. 
Вдячний обласній військовій адміністрації та її очільнику Валентину Резніченко за взаємодію. Разом ми робимо важливі справи, які направлені на захист області і наближують нас до довгоочікуваного миру. Дякую всім колегам за плідну роботу!", - пишет Лукашук в соцсетях.