В Каменском выявили сторонников «русского мира»

Опубликовано slavkin1 - чт, 03/09/2023 - 15:31
сбу

Об этом сообщает Управление СБУ в Днепропетровской области.
«СБУ на Дніпропетровщині викрила чергових колаборантів на антиукраїнській агітації та підтримці дій ворога в Україні
Служба безпеки України продовжує системно викривати антиукраїнських агітаторів на запереченні військової агресії рф та підтримці окупації ворогом українських територій.
Співробітники спецслужби в процесі моніторингу інтернет-простору блокують прояви колабораціонізму та проросійської пропаганди. 
Так, встановлений мешканець Кам’янського - працівник одного з об’єктів критичної інфраструктури, який має родичів в рф і підтримує з ними постійний зв’язок. Російська рідня та армійські друзі з часів срср «накачували» його неправдивою інформацією з пропагандистських каналів, і нав’язували йому думку про те, що Україна штучно створена нелегітимним урядом під час державного перевороту. Він на систематичній основі здійснював публікації на власній сторінці в одній із соціальних мереж, які закликали підтримувати військову агресію рф та ідеї «руського миру». 
Ще один місцевий мешканець, фахівець у сфері мистецтва і у минулому приватний підприємець, теж займався антиукраїнською агітацією. Він мав російські корні, і не дивлячись на роки проживання в Україні, дотримувався проросійської позиції. Під впливом знайомих та друзів, що залишились в рф, він насичувався антиукраїнськими наративами, які розповсюджував на особистій сторінці у соціальній мережі. Пости переважно стосувались виправдовування збройної агресії рф проти України і окупації ворогом територій нашої держави. Меседжи доповнювались коментарями, в яких він глорифікував дії рашиської армії. 
Крім того, викрито антидержавну пропаганду ще одного мешканця Кам’янського, місцевого пенсіонера з громадянством рф. Мешкаючи в місті з початку двотисячних років, він не припиняв спілкування з рідними та друзями з країни-агресора. Серед близьких знайомих були і учасники так званої «спеціальної військової операції». Через особистий акаунт в інтернет-мережі він поширював інформацію з підтримки збройної агресії проти України, а також глорифікації незаконних військових формувань квазіутворень «днр/лнр» і окупаційних військ ворога. 
Співробітники СБУ встановили антиукраїнських пропагандистів та припинили ворожу агітацію.
У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності.
Наразі в рамках розпочатих кримінальних проваджень трьом російським прихильникам повідомлено про підозру за ст.ст. 111-1 та 436-2 Кримінального кодексу України.
Викриття та блокування протиправної діяльності здійснювали співробітники Управління СБУ у Дніпропетровській області за процесуального керівництва прокуратури», - говорится в сообщении.