Віталій Кличко: Виконання урядом умов Меморандуму забезпечить тепло в оселях українців без збільшення вартості тарифів

Опубликовано slavkin - ср, 12/15/2021 - 16:13
удар

Нагадаємо: 30 вересня був підписаний Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії.
 2 грудня 2021 року Верховна Рада України ухвалила зміни до Державного бюджету на 2021 рік, (законопроекти №6298 та №6297), якими передбачене спрямування громадам 26,9 млрд грн субвенції на погашення заборгованості з різниці в тарифах та виділення 512,3 млн грн дотації для територіальних громад, індекс податкоспроможності яких менше 0,9. 
Проблемним питанням залишається  механізм перегляду обсягів пільгового природного газу  та спрямування субвенції на погашення заборгованості за різницю у тарифах громадам, - заявляють в «Ударі Кличка»
Є сподівання, що уряд у грудні 2021 року розподілить між бюджетами місцевого самоврядування весь обсяг субвенції.
Це сприятиме покращенню фінансового стану підприємств ТКЕ – дозволить їм погасити борги й впевнено пройти опалювальний сезон, не підвищуючи тарифів для споживачів. 
 «УДАР Віталія Кличка» виходить з того, що всі сторони-підписанти вересневого Меморандуму про взаєморозуміння мають дотримуватися взятих на себе зобов’язань. Це стане запорукою безболісного проходження опалювального сезону громадянами України.