Кам’янське відділення пауерліфтингу – одне з найкращих в Україні

Надіслав: ilona , дата: чт, 03/07/2024 - 11:51
а

Кращим відділенням пауерліфтингу в Україні визнано відділення ДЮСШ №2 з Кам’янського.

Приємна новина надійшла з Коломиї (Івано-Франківська область), де з 18 лютого по 1 березня відбулися три поспіль чемпіонати України з пауерліфтингу. За підсумками 2023 року Дитячо-юнацька школа №2 Кам’янської міськради увійшла у топ-10 кращих відділень країни з пауерліфтингу.

Про це повідомив голова Кам’янської федерації пауерліфтингу, тренер ДЮСШ №2 Валентин Маліков, якому на церемонії відкриття організатори вручили відповідну відзнаку.

Нагадаємо, що в минулому році вихованки В.Малікова – Тетяна Музиченко, Віра Попруга та Домініка Атаєва – вибороли велику кількість медалей чемпіонатів світу, Європи та України. Окрім гарних результатів на всеукраїнській та міжнародних аренах, що принесли Кам’янському велику кількість залікових очок, одній із спортсменок, а саме Т.Музиченко, на цих змаганнях вдалося виконати норматив майстра спорту України.

Окрім Валентина Малікова, який виховує атлетів високого рівня на базі спортклубу Power, спортивними наставниками у дитячо-юнацькій школі також є Ілля Марей (с/к Power) та Григорій Степанченко (с/к TANDEM). Кожен з цих тренерів також має гарні результати своїх вихованців, що і підтверджує нагорода про визнання сили кам’янської школи пауерліфтингу.

Для довідки: змагання з пауерлійтингу відбуваються у різних вікових групах та вагових категоріях. Чемпіонати світу, Європи та України окремо проводяться з триборства та жиму штанги лежачи відповідно з пауерліфтингу, в якому використовується спеціальна екіпіровка, та з класичного пауерліфтингу, де атлети демонструють силу своїх можливостей без екіпіровки. До триборства входять три вправи: присідання зі штангою на плечах, жим штанги лежачи на горизонтальній лаві й тяга штанги, які в сумі і визначають кваліфікацію спортсмена.

 

Зображення видалено. Зображення видалено. Зображення видалено. Зображення видалено.