Днепропетровщина – в пятерке лидеров Европы

Опубликовано slavkin1 - пн, 02/27/2023 - 15:32
рейтинг

Об этом сообщает глава облсовета Николай Лукашук.
«Навіть попри повномасштабну війну Дніпропетровщина залишається одним з найбільш інвестиційно привабливих регіонів. 
Цього року область посіла 4 місце в рейтингу «Європейські міста та регіони майбутнього 2023» у категорії «Стратегія залучення прямих іноземних інвестицій». Цей рейтинг демонструє економічний, фінансовий і бізнес-потенціал міст та регіонів усієї Європи.
Фахівці спеціалізованого підрозділу FDI Intelligence компанії «Financial Times», які складали рейтинг, оцінювали 370 європейських міст і 148 регіонів. До речі, торік ми зайняли в ньому 8 сходинку. Попри всі виклики й складнощі – посилюємо наші позиції.
Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну Дніпропетровська область прийняла понад 70 релокованих підприємств, до нас переїхали заклади вищої освіти, ІТ-компанії, дослідні установи тощо. Близько 10% ВВП всієї країни формує саме наша область. Тут працює понад 1000 компаній інвесторів з понад 63 країн світу.
В Дніпропетровській обласній раді є потужний комунальний заклад – Дніпропетровське регіональне інвестиційне агентство (DIA), який працює із закордонними інвесторами, представляє їм можливості регіону, допомагає з реалізацією інвестиційних проєктів. Вдячний всім нашим спеціалістам і партнерам, які продовжують відкривати Дніпропетровщину світу, як би складно зараз не було», - пишет Лукашук в соцсетях.