Традиційні для Кам’янського Дні сталої енергії пройдуть в онлайн-форматі

Опубликовано bugaev - пн, 08/31/2020 - 18:50
энергия

Міський голова видав розпорядження про проведення в місті з 14 по 19 вересня Днів сталої енергії. 

Мета даного заходу - привернути більше уваги міської громади до питань охорони навколишнього природного середовища та збереження енергоресурсів, а також популяризувати знання щодо енергоощадності.

До плану цьогорічних заходів свої корективи вніс карантин, а тому більшість заходів пройдуть в онлайн-форматі на сторінці «Дні сталої енергії в Кам’янському» у соціальній мережі Facebook.

Конкурс малюнку «Енергозбереження – крок до майбутнього» розрахований на участь самих маленьких кам’янчан. 

Для участі у конкурсі необхідно до 10.09.2020 надіслати на електронну адресу організаторів enef_depecon@kam.gov.ua фото малюнків у форматі jpg (jpeg) на тему: «Енергозбереження – крок до майбутнього». Важливо: кожен малюнок повинен бути підписаний у правому нижньому кутку (прізвище, ім’я та вік учасника).

Результати конкурсу будуть оголошені 18 вересня.

Конкурс есе «Енергозбереження – почни з себе!» пропонується для участі дітей старшого шкільного віку, підлітків, молоді.
Для участі у конкурсі необхідно до 10.09.2020 надіслати на електронну адресу організаторів enef_depecon@kam.gov.ua есе на тему: «Енергозбереження – почни з себе!». Обсяг есе повинен бути від 0,5 до 1 сторінки формату А4, шрифт Times New Roman, кегель 14 pt з інтервалом 1,5 між рядками, з відступами від країв аркуша по 2 см зліва та згори і по 1,5 см знизу та справа.
Результати конкурсу будуть оголошені 18 вересня.

Фотоконкурс «Енергозбереження – з мрії в реальність» пропонується для участі всіх мешканців міста.
Для участі у фотоконкурсі учасники в термін до 10.09.2020 надсилають на електронну адресу організаторів enef_depecon@kam.gov.ua фото у форматі jpg (jpeg) на тему: «Енергозбереження – з мрії в реальність».

Результати фотоконкурсу будуть оголошені 18 вересня.

Також щодня на сторінці «Дні сталої енергії в Кам’янському» у Facebook всі бажаючі зможуть прийняти участь в вікторині-грі «Споживай енергію розумно». 

Щоденно з 14 по 18 вересня в онлайн-режимі буде опубліковано 10 запитань вікторини, які стосуються сфери енергозбереження та скорочення споживання енергетичних ресурсів. Доступ для надання відповідей буде відкрито з 9-00 до 16-00. 
При проходженні вікторини учасник обов’язково повинен зазначити своє прізвище, ім’я та по-батькові.

Результати вікторини будуть розміщуватися на сторінці «Дні сталої енергії в Кам’янському» у Фейсбуку кожного наступного дня після вікторини.

Також 19 вересня відбудеться активний пішохідний еко-квест «Бережи енергію – збережи Україну!», в якому приймуть участь 5 команд.
Інформацію щодо реєстрації команди для участі в еко-квесті можна отримати за телефоном: 55-41-38 (відділ муніципального енергоменеджменту департаменту економічного розвитку міської ради).

Переможці конкурсів, вікторин та еко-квесту отримають енергоефективні подарунки.

«Дні сталої енергії» проходять у межах виконання європейської «Угоди мерів», до якої Кам`янське приєдналося у 2015 році. Ця добровільна ініціатива об’єднує більше 10 тисяч міст Європи та України задля спільної боротьби з глобальним потеплінням шляхом підвищення енергоефективності, нарощування використання відновлюваних джерел енергії на своїх територіях та скорочення викидів вуглекислого газу.