Театр з Кам’янського феєрично виступив на гастролях у Польщі

Опубликовано slavkin - ср, 11/16/2022 - 13:17
театр

Як ми повідомляли раніше, театр імені Лесі Українки на минулому тижні побував на гастролях у польському  місті Плоцьк. Колектив театру відправився у Польщу за запрошенням Драматичного театру ім. Єжи Шанявського, який розташований у цьому місті.
На сцені цього театру для польських глядачів та українських переселенців наші артисти показали легендарну виставу «Тартюф», казку «Золоте курча» українською мовою з синхронним перекладом польською  та концерт «З Україною в серці». Кожен з цих заходів збирав повні зали глядачів, які тепло сприймали гру наших акторів , що підтверджує той факт, що місцеві мешканці дійсно цікавляться українською культурою.

гастроли
Гастролі нашого театру отримали також високу оцінку представників офіційної влади Польщі. Присутній у залі маршал Мазовецького воєводства (до складу якого входить і Варшава) Адам Струзик підкреслив важливість подібного культурного обміну в такі складні для української нації часи. А Кшиштоф Шустер - голова правління Спілки польських художників - привітав акторів від імені всього середовища польських художників.
У офіційному звернені організаторів гастролів зазначається, що ці гастролі повинні в певній мірі підтримати і наших співвітчизників, які вимушені були покинути Україну після повномасштабного російського вторгнення: «Приймаючи 6-7 листопада український колектив, ми б хотіли створити для українців, які проживають в Плоцьку та його околицях, можливість відвідати виставу їхньою рідною мовою».
Наші актори, незважаючи на щільний графік, також змогли побувати на екскурсіях і ознайомитись з місцевими пам’ятками культури та архітектури.
Хочемо нагадати, що Драматичний театр ім. Єжи Шанявського з міста Плоцьк був учасником театрального Фестивалю «Класика сьогодні», який регулярно проводився у нашому місті до війни. У травні 2019 року його артисти на Основній сцені Театру ім. Лесі Українки показали чудову виставу «Приборкання норовливої» за п’єсою В.Шекспіра. Тоді польські артисти отримали приз «За найяскравіший  акторський ансамбль»