У Кам’янському виступив відомий співак Сергій Бабкін

Опубликовано slavkin1 - вт, 02/21/2023 - 11:48
бабкин

20 лютого на Новій сцені Театру ім. Лесі Українки відомий український співак і музикант Сергій Бабкін заспівав для кам’янчан свої самі відомі пісні. На концерті під назвою «Квартирник» панувала досить дружна атмосфера і всі присутні в залі дуже тепло сприймали кожну нову пісну у виконанні свого улюбленого актора.

Вже сама назва концерту - «Квартирник» визначає його особливий формат. Артист під час «квартирника» не просто співає пісень. Головне – це спілкування з людьми, які сидять у залі. Сергій щиро намагався, щоб ця невидима межа між сценою і залом зникла і всі присутні почувалися єдиним цілим. І треба визначити, що йому це вдалося. Можливо ще й тому, що на концерт прийшли люди, які дійсно цінують його творчість, для яких його пісні значать дуже багато. 

- «Квартирник» - це особливий формат. Тут зустрічаються звичайні люди. Історія «квартирників» почалася у 2000 році у гуртожитку, де мешкали студенти, які вчилися на акторів і музикантів. На першому квартирнику у нас було 12 чоловік, потім більше і більше. Тепер ми граємо їх в великих залах. Але це все одно – квартирник. Саме від нас залежить, щоб цей великій простір став маленьким, як у звичайній кімнаті і ми стали ближчими один до одного, - сказав на початку виступу Сергій.
Під час концерту артист виконав свої самі відомі пісні: як ті, які він співає вже багато років, так і ті, що були написані вже після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну: композиції з міні-альбому «Далі ми самі». На прохання глядачів Сергій заспівав і легендарну пісню «Я солдат», але вже в новому форматі, на українській мові.
Під час спілкування з глядачами співак зазначив, що його концерти під час війни для нього мають особливе значення.
- Таких концертів не було до 24 лютого, і таких концертів не буде більше після дня Перемоги України над рашизмом. Сьогодні це зовсім інше. Ця професія, яку я дуже люблю, сьогодні набула особливого сенсу. Тобто тепер ми робимо все, щоб наблизити перемогу. Ми працюємо заради своєї країни, заради своїх людей, заради своїх бійців, заради спокою наших домівок, наших родин. І кожен  ваш квиток, це також внесок в нашу велику справу, - підкреслив Сергій Бабкін зазначивши, що частину коштів від концертів він передає на потребі волонтерів у своєму рідному Харкові.
Завершив свій виступ співак своєю піснею «Заповіт», яка є адаптацією найвідомішого вірша Тараса Шевченка, музичною основою якої стала легендарна композиція Боба Марлі No Woman No Cry.
Оскільки Сергій Бабкін поспішав на потяг, то після концерту майже не спілкувався з прихильниками, але оставив свій автограф на прапорі фанатів футбольного клубу «Дніпро», які зараз захищають Україну на фронті.