Вандализм в центре Каменского: версия полиции

Опубликовано slavkin - ср, 07/21/2021 - 12:35
полиция

Каменская полиция обнародовала результаты расследования повреждения памятника воинам АТО на Майдане Героев.
«Поліцейські встановили особу порушника, який пошкодив один із фрагментів Меморіалу загиблих воїнів АТО
Порушником виявився 8-річний хлопець, який випадково влучив каменем у Меморіал.
19 липня до поліції надійшло повідомлення про пошкодження одного із фрагментів Меморіалу загиблих воїнів АТО у м. Кам`янське. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 297 Кримінального кодексу України. 
Під час досудового розслідування було встановлено, що 18 липня хлопець зі своїми неповнолітніми братами та сестрою гуляли на площі Майдану Героїв. Під час прогулянки 8-річний хлопець взяв до рук камінь та хотів кинути ним по братові, однак промахнувся та потрапив в один із фрагментів Меморіалу. 
Враховуючи, що неповнолітній не досяг віку кримінальної та адміністративної відповідальності, відповідати за його вчинки будуть батьки. З неповнолітніми проведена профілактична бесіда», - говорится в сообщении полиции.
Честно говоря, возникают сомнения. Неужели 8-летний мальчик был столь силен, что после его броска камень смог наклонить стену, а не просто повредить стекло? Или камень был огромных размеров? И как именно ответят родители за осквернение памяти тех, кто сложил свои головы на Донбассе?
Впрочем, полиции виднее…