Вице-мэр Днепра занялся языком

Опубликовано slavkin - сб, 06/27/2020 - 05:53
Лысенко

Вице-мэр Днепра Михаил Лысенко подал на имя президента Владимира Зеленского оригинальную электронную петицию, предлагая переименовать русский язык в … южноукраинский.
«Запах выборов начинает витать в воздухе.
Технологии как мы видим не изменились. Из протухших закромов, снова некоторые политические силы, поднимают на флаги пустозвонские лозунги про "второй государственный рускей язiк".
Ничто не ново под луной. Думаю мы сново услышим, что на Говерле запрещают говорить на русском, а всем кто на украинском говорит в Днепре, тем зашивают рот капроновыми нитками прямо в горсовете. Нитками, купленными без тендера. Ну или как то так.
Думаю, пришло время, выбить эту прогнившую песню-табуретку из под ног тех, кто на ней танцует который год.
Прошу всех поддержать мою петицию.
Результат следующий: часть нашей Страны будет говорить на украинском, другая на южноукраинском.
Наступает счастье.
И как бонус - тысячи терабайтов взорванных пуканов на росТВ», - так поясняет свою инициативу Лысенко. 
В петиции Лысенко говорится следующее.
«Відповідно до ч. 1 ст. 10 Конституції України державною мовою в Україні є українська мова.
Законом України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях» Російська Федерація визнана країною агресором, що окупувала Автономну Республіку Крим, місто Севастополь та окремі райони Донецької та Луганської областей.
Відповідно до ч. 1 ст. 3 Закону України «Про засади державної мовної політики» кожен має право вільно визначати мову, яку вважає рідною, і вибирати мову спілкування, а також визнавати себе двомовним чи багатомовним і змінювати свої мовні уподобання.
Різними історичними дослідженнями було з’ясовано, що російська мова корінням походить від української.
Жителі південного сходу України в побутовому спілкуванні історично використовують російську мову. При цьому є рівноправними громадянами України та сумлінно виконують положення Конституції України.
Відповідно до Конституції Україні право законодавчої ініціативи у Верховній Раді України належить в тому числі Президентові України.
Тож, для недопущення порушення прав українців, які проживають у південно-східних областях, та для виконання діючого законодавства Украіни прошу Вас подати на розгляд Верховної Ради України, як невідкладний, проект Закону України «Про перейменування російської мови на південноукраінську».
Подписать петицию можно здесь:
https://petition.president.gov.ua/petition/99418?fbclid=IwAR2wdlMuD73FO….