Вниманию жителей Каменского района – не балуйтесь дронами!

Опубликовано slavkin - сб, 10/08/2022 - 18:49
БПЛА

С соответствующим обращением выступил глава Каменской РВА Олег Гапич.
«Шановні жителі Кам’янського району! 
Нагадую, що відповідно до чинного законодавства на території України заборонено запускати у повітря дрони, квадрокоптери та інші безпілотні літальні апарати без відповідного дозволу. 
Такі польоти будуть трактуватися як шпигунство та диверсійна діяльність, а БПЛА - як ворожі розвідники-коригувальники. Відповідні літальні апарати здатні отримувати дані для геопросторових систем наведення ворожого вогню по українським військовим та адміністративним об'єктам, цивільним спорудам, а також передавати ворогу фото та відео дані. 
Про підозрілих осіб, операторів дронів, місця підйому чи посадки безпілотних літальних апаратів необхідно оперативно повідомляти поліцію та СБУ за номером 102.
Враховуючи, що безпілотники використовуються ворожими диверсійно-розвідувальними групами, як розвідники-коригувальники, вони будуть збиватися військовими та представниками силових структур. 
Оператори дронів та визначене коло причетних осіб будуть затримуватися та притягатися до кримінальної відповідальності за ст. 109, ст. 110, ст. 111, ст. 112, ст. 113, ст. 114 ККУ.
Заборона дійсна на весь час воєнного стану!
Дякую кожному громадянину за пильність і відповідальне ставлення до безпеки: власної і держави!», - говорится в обращении.