Кам’янські вагони поїдуть до Австрії

Надіслав: slavkin1 , дата: ср, 10/11/2023 - 17:19
двм

Дніпровагонмаш відправив на випробування в Австрію перші вагони власного виробництва. Про це повідомив заступник голови парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський на своїй сторінці у Facebook.
«Дніпровагонмаш відкриває для себе можливості європейського ринку. Це стане доброю новиною не тільки для підприємства у Камʼянському, а й для десятків його партнерських підприємств, які дають роботу тисячам українців», - написав він.
Д.Кисилевський підкреслив, що Україна здатна самостійно виробляти залізничні вагони практично зі 100% локалізацією. З української руди виплавляється сталь, листовий прокат, з яких надалі виготовляють кузов, візки, підшипники, колісні пари, литво. Окремо всі ці товари вже сертифіковані для реалізації на ринку ЄС. Тож настав час постачати в Євросоюз і цілі вагони, вважає він.
«Перебуваючи на Дніпровагонмаші переконався, що це підприємство - своєрідний індикатор стану справ в українській економіці. Якщо працює промисловість і аграрний сектор, збільшується попит на перевезення і нові вагони. З урахуванням складної ситуації та руйнувань портової інфраструктури, нестабільності роботи зернових коридорів, що вплинуло на зміну усіх логістичних маршрутів, спонукало підприємство опанувати виробництво нових видів вантажних вагонів», - розповів нардеп.
Д.Кисилевський нагадав, що ще в лютому власники Дніпровагонмаш придбали частку у австрійській компанії TransAnt GmbH, ставши таким чином партнером Австрійської залізниці. Результатом цього партнерства є виробництво в Україні вантажних вагонів для вузької європейської колії.
«Держава має максимально сприяти таким проектам, адже кожне замовлення на українські вагони або іншу складну продукцію машинобудування запускає довгий виробничий ланцюжок промислових підприємств. З таких ланцюжків і має складатись модернізована українська економіка з акцентом на переробку, а не сировинний експорт», - резюмував Д.Кисилевський.