Як минув тиждень на Дніпропетровщині (відео)

Надіслав: ilona , дата: вт, 10/03/2023 - 16:08
е

Область прийняла Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України. Перша серед регіонів провела Ветеранський форум. Тим часом в аграріїв триває сезон жнив й посівна. Про головні новини за тиждень розповів перший заступник начальника ОВА Володимир Орлов.

«Минулий тиждень був насиченим на важливі зустрічі. Під час Конгресу місцевих та регіональних влад говорили про підготовку до зими. Водопостачання в Нікопольському та Криворізькому районах, які постраждали через підрив росіянами Каховської ГЕС. А ще організацію освітнього процесу в умовах війни,  розмінування сільгоспземель», – зазначив Володимир Орлов. 

Він додав, що нині топ-тема – захист критичної інфраструктури. Їй також приділили велику увагу.

«Ворог може повторити минулорічну тактику. Намагатися залишити людей без світла і тепла. Ми заздалегідь працювали над тим, щоб убезпечити об'єкти критичної інфраструктури. Зібрали запити від енергетиків. Допомогли придбати необхідні матеріали, знайти транспорт і залучили фахівців», – наголосив перший заступник очільника області.

На великий Ветеранський форум завітала профільний міністр Юлія Лапутіна.

Онлайн приєднався заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба.

Йшлося про підтримку захисників та захисниць. Дніпропетровщина поділилася своїми напрацюваннями. Зокрема, щодо розвитку мережі реабілітаційних центрів, запуску проєктів «Я – ветеран» та «Помічник ветерана».

На Дніпропетровщині тривають жнива. Аграрії збирають кукурудзу, гречку, просо, соняшник та сою. Вже закінчили роботи на полях з пшеницею, ячменем, горохом. Намолотили понад 2,7 млн тонн зернових та зернобобових.

Під урожай 2024 року 218 тис га угідь засіяли пшеницю, ячменем та житом. Виконали 40% запланованих робіт.

«Протягом тижня ворог продовжував щодня тероризувати Дніпропетровщину. Бив по Кривому Рогу. Атакував Павлоград. У Нікопольському районі діставалося районному центру, Покровській, Мирівській, Марганецькій, Червоногригорівській громадам. На Синельниківщині – Великомихайлівській громаді. Постраждали дві людини», – розповів Володимир Орлов. 

За його словами, захисники неба за тиждень збили над Дніпропетровщиною два десятки БпЛА. А ще крилату ракету.

Область продовжує підтримувати у відновленні Херсонщину. За проєктом «Пліч-о-пліч» взяла під шефство три села – Ольгине, Старосілля та Бобровий Кут. Будівельники  міняють вікна, двері, перекривають дахи та оздоблюють фасади. Це основні роботи. Вони дозволяють людям, які пережили окупацію, повернутися в рідні домівки.