16 травня по всій Україні діятимуть графіки погодинних відключень електроенергії

Надіслав: Александр Бугаев , дата: чт, 05/16/2024 - 07:42
світло

Через дефіцит електроенергії в Україні у четвер, 16 травня, діятимуть графіки погодинних відключень. Світло вимикатимуть для побутових та промислових споживачів.

Про це попередили на офіційному Telegram-каналі Укренерго. 

Там наголосили, що такий крок допоможе зробити контрольовані відключення "більш передбачуваними для споживачів, а роботу енергосистеми більш безпечною".

Планові обмеження застосовуватимуть з 00:00 та впродовж доби 16 травня.

У компанії ДТЕК повідомили, що стабілізаційні відключення з 00:00 до 09:00 та з 16:00 до 00:00 можливі в Києві, Київській, Одеській, Дніпропетровській, Донецькій областях.

Зображення
3

Графіки погодинних відключень повертаються: 16 травня по всій Україні діятимуть планові обмеження електроенергії
В Укренерго зазначили, що вже довели до обленерго ліміти споживання для кожного регіону. Обсяг обмежень розподілений рівномірно між усіма областями. Водночас живлення об'єктів критичної інфраструктури країни не обмежується.

"Причина обмежень – збільшення споживання електроенергії під час похолодання. Потужностей українських електростанцій недостатньо через наслідки п’яти ракетно-дронових атак, здійснених Росією по українській енергосистемі з 22 березня", – вказано в повідомленні.

Графіки погодинних відключень повертаються: 16 травня по всій Україні діятимуть планові обмеження електроенергії

Зазначимо, що йдеться про графіки погодинних вимкнень, які вводились у 2022 і 2023 роках, а не про графіки аварійних вимкнень (вводилися 14 та 15 травня). Різниця між ГАВ та ГПВ:

Зображення
0