Частина українських сімей вже із квітня одержуватиме по 6 тисяч гривень на кожну дитину

Надіслав: Александр Бугаев , дата: пн, 04/15/2024 - 09:22
діти

Там, де в сім'ї лише одна дитина, сума допомоги буде ще вищою. Йдеться про сім'ї загиблих добровольців.

Хто саме матиме право на таку допомогу, і які конкретно суми передбачені, розповіла прес-служба Мінсоцполітики.

Це стосується сімей загиблих добровольців, які офіційно не входили до складу добровольчих формувань територіальних громад (ДФТГ). Ці сім'ї і раніше отримували допомогу на дітей, але тепер її підвищили.

Таким чином держава вирішила відновити справедливість щодо таких сімей. Адже добровольці зробили неоціненний внесок у те, щоб дати відсіч ворогу у перші дні війни, коли українські військові формування ще не почали діяти на повну силу. Однак досі сім'ям загиблих добровольців виплачували меншу допомогу, ніж сім'ям інших загиблих захисників, які офіційно входили до складу збройних формувань.

Досі вони отримували місячну виплату у розмірі 2361 грн на дитину. А тепер із квітня для них розмір допомоги становитиме:

7800 грн – на одну неповнолітню дитину;
6100 грн – на кожну дитину, якщо в сім'ї  є двоє або більше дітей.

Ніяких документів збирати для отримання підвищеної допомоги не потрібно. Її збільшать автоматично.

Крім того, у Мінсоцполітики нагадують, що діти загиблих добровольців, як і діти інших загиблих захисників, мають право на пенсію по втраті годувальника. При цьому, якщо загиблий батько або мама ще не мали достатнього страхового стажу, то дитина має право на отримання державної соціальної допомоги.