Каметсталь: чисто там, де не смітять, а не там, де прибирають, або відходи – в доходи

Надіслав: elena , дата: чт, 10/03/2024 - 12:30
сміття

Разом із 90 мільйонами учасників у 211 країнах світу співробітники Каметсталі приєдналися до World Cleanup Day – Всесвітнього дня прибирання, і провели захід зі сортування та збирання відходів, які мають ресурсну цінність, у підрозділах комбінату.

Папір, пластикові пляшки і навіть виведені з використання засоби індивідуального захисту, як-от старі каски та захисні окуляри, – всі відходи, які металурги певний час збирали роздільно у цехах, були ретельно розсортовані і централізовано зібрані як вторинна сировина, реалізація якої буде спрямована у дохід підприємства.

Організатори акції – фахівці відділу охорони навколишнього середовища дирекції з охорони праці, промислової безпеки та екології, об’єднали навколо цієї шляхетної командної справи усіх свідомих працівників підприємства, були задіяні автотранспортні засоби, вантажна техніка та спеціальне обладнання для складування. Серед найактивніших учасників – прокатний та конвертерний цехи.

Загалом у цей день було зібрано 2 210 кг макулатури та 650 кг ресурсноцінного пластику. Все це складоване у цеху підготовки виробництва і якнайшвидше буде реалізоване спеціалізованим організаціям для подальшої переробки.

Алла Чепурна , провідний інженер відділу охорони навколишнього середовища:

– Чимало з того, що ми зазвичай викидаємо у смітник, може приносити користь, а не отруювати довкілля, десятиліттями накопичуючись на міських звалищах. Старий папір, ПЕТ-пляшки – все це може і повинно бути перероблено. Активність і щира зацікавленість, яку виявили під час заходу до Всесвітнього дня прибирання співробітники підприємства – і робітники, і керівники, – свідчать про свідомий вибір каметсталівців на користь захисту довкілля, і зокрема європейських стандартів роздільного збору твердих побутових відходів.