На Каметсталі відремонтували міксер

Надіслав: Александр Бугаев , дата: пн, 08/05/2024 - 12:02
фото

У конвертерному цеху металургійного комбінату “Каметсталь” після капітального ремонту запустили у роботу міксер.

Про це повідомила пресслужба підприємства.

Як зазначається, виконано повне перефутерування агрегату та відремонтовано його важливе обладнання.

“Завдання 45-добового ремонту, який стартував на підприємстві у червні, виконані: цілком замінили понад 550 кубічних метрів вогнетривкої кладки корпусу міксера, відновили ключове устаткування, ремонтні втручання в яке можливі тільки в період повної тривалої зупинки агрегату, провели комплексний ремонт та обслуговування аспіраційної системи”, – йдеться в повідомленні.

Підкреслимо, що міксер ємністю 2,5 тис. тонн призначений для технологічної підготовки рідкого чавуну перед його подачею у конвертерне відділення і заливанням у конвертери – вирівнювання температури й усереднення хімічного складу.

Після завершення усіх ремонтних робіт спеціалісти конвертерного цеху спільно із виконавцями ремонту провели перевірку роботи всіх вузлів і механізмів у режимі пуско-наладки і розпочали технологічну підготовку до заповнення агрегату. 31-го липня міксер прийняв перший рідкий чавун.

“Протягом всього ремонту міксера виробництво якісної сталі в цеху не припинялося – чавун з чавуновозних ковшів доменного цеху переливався безпосередньо у чавуновозні ковші конвертерного цеху. Зараз відремонтований агрегат входить у режим повного технологічного навантаження”, – зауважив заступник начальника конвертерного цеху з інжинірингу Андрій Карзін.